Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Αναβαθμίζεται η σύγκρουση στον Καύκασο: Πόλεμος κατασκόπων Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν

Η σύγκρουση Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν μπαίνει και επίσημα στη φάση του "υπόγειου" πολέμου, της κατασκοπείας και της εκτεταμένης δράσης ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Ο Ρώσος δημοσιογράφος Semyon Pegov ανέφερε ότι ο στρατηγός Najmeddin Sadykov, αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν, απομακρύνθηκε από το αξίωμα κατόπιν αιτήματος Τούρκων στρατιωτικών συμβούλων.

Ο στρατηγός φέρεται επιχειρούσε ως πράκτορας της κύριας υπηρεσίας πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημειώνεται επίσης ότι ο Sadykov αντιτάχθηκε στην τουρκική κυριαρχία στην ηγεσία των εθνικών ενόπλων δυνάμεων.

Αντίστοιχα, στην Αρμενία, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (SNB) της χώρας εξουδετέρωσε έναν κατάσκοπο που εργαζόταν υπέρ του Αζερμπαϊτζάν. Ένας πολίτης της Αρμενίας κατείχε ανώτερες θέσεις στο Υπουργείο Άμυνας της δημοκρατίας, συλλέγοντας περιοδικά κρίσιμες απόρρητες πληροφορίες, σύμφωνα και με την ανακοίνωση της SNB.

Όπως αποκαλύπτει η SNB, ενώ βρισκόταν στη Γεωργία, ένας πολίτης της Αρμενίας ήρθε στην προσοχή των ειδικών υπηρεσιών του Αζερμπαϊτζάν.

Στη συνέχεια, στρατολογήθηκε και έλαβε οδηγίες για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τους εξοπλισμούς της Αρμενίας και του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, καθώς και άλλες πληροφορίες στρατιωτικού ενδιαφέροντος.

Έχοντας πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες σε σχετική υπηρεσία, συνέλεξε πληροφορίες σχετικά με στρατιωτικό εξοπλισμό, μηχανική υποδομή και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Χρησιμοποιώντας επαφές με υψηλόβαθμο στρατιωτικό προσωπικό της Αρμενίας και του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, οι κατηγορούμενοι συναντούνταν περιοδικά μαζί τους, ρωτώντας για συγκεκριμένες ενέργειες των μονάδων και άλλες σημαντικές πληροφορίες.

Μετά από αυτό, ταξίδευε περιοδικά στη Γεωργία, όπου παρέδιδε τις πληροφορίες στους «επιμελητές» του.

Με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, ο Αρμένιος συνελήφθη και κατηγορήθηκε για προδοσία.

Κατά τη διάρκεια αναζητήσεων στο διαμέρισμά του και σε άλλα ακίνητα της ιδιοκτησίας του, βρέθηκε τεράστια ποσότητα πυρομαχικών - χειροβομβίδες, ασφάλειες, κασέτες, καθώς και στρατιωτικές πληροφορίες, οι οποίες δεν έχουν χάσει τη στρατηγική σημασία τους.

Μεταξύ αυτών βρίσκονται πρωτότυπα έγγραφα για επίσημη χρήση. Οι χειριστές βρήκαν επίσης κατασκοπευτικό εξοπλισμό - ειδικά ραδιόφωνα και άλλα.

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας της Αρμενίας αποδέσμευσε ένα βίντεο σχετικό με το παραπάνω γεγονός:

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ