Ένοπλες Συρράξεις

Οι Αρμένιοι χλευάζουν τους Αζέρους: Το Αζερμπαϊτζάν στοχοποίησε μη λειτουργικά οπλικά συστήματα στο Αρτσάχ

Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν στοχοποίησε decoys αεροπορικών συστημάτων που ανέπτυξαν οι αρμενικές δυνάμεις στην αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, κάνοντας χρήση πυρομαχικών ειδικού σκοπού.

Στις 30 Σεπτεμβρίου, το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν δημοσίευσε ένα βίντεο της αποτυχημένης επίθεσης, προφανώς, κατά λάθος. Το βίντεο δείχνει πυρομαχικά σε αργή κίνηση να χτυπούν ένα πραγματικό σύστημα αεροπορικής άμυνας μικρής εμβέλειας 9K33 Osa μαζί με δύο "δολώματα" του ίδιου συστήματος.

Το βίντεο δείχνει περιέχει επίσης τη στοχοποίηση ενός ήδη μη λειτουργικού συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου Repellent-1, μια σειρά αρμάτων μάχης και έναν εκτοξευτή πυραύλων.

Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν πιθανότατα χρησιμοποιεί το ισραηλινό IAI Harop, ένα πυροβόλο όπλο με εμβέλεια 1.000 χλμ και κεφαλή βάρους 23 κιλών.

Τις τελευταίες ημέρες, ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν κατάφερε να καταστρέψει ορισμένα αρμενικά συστήματα εναέριας άμυνας, κυρίως 9K33 Osa και 9K31 Strela. Χρησιμοποιήθηκαν πυρομαχικά και πολεμικά αεροσκάφη για να τεθούν εκτός λειτουργίας τα συστήματα.

Η Αρμενική Πολεμική Αεροπορία κατέρριψε δεκάδες drones των Αζέρων, ωστόσο, ο εναέριος χώρος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ εξακολουθεί να είναι ανοιχτός για τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν.

https://twitter.com/imp_navigator/status/1311341784954540034

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ