Αρμένιοι
Ένοπλες Συρράξεις

Αρμένιοι μπλόκαραν οδό μεταφοράς όπλων στους Αζέρους από Τουρκία-Γεωργία

Ο αρμενικός λαός στέκεται στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς Αρτσάχ και Αρμενία αντιμετωπίζουν εκ νέου την επιθετικότητα Τούρκων και Αζέρων, με θύματα ακόμα και άμαχο πληθυσμό, μεταξύ αυτών και παιδιά.

Οι Αρμένιοι του Javakhk έχουν μπλοκάρει τον δρόμο Τουρκίας-Γεωργίας στο χωριό Kartsakhi της περιοχής Akhalkalaki, απαγορεύοντας την κυκλοφορία φορτηγών, με τους συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία να καταγγέλλουν ότι η Τουρκία προμηθεύει το Αζερμπαϊτζάν με όπλα από αυτόν τον δρόμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με αρμενικό ΜΜΕ, οι εντάσεις στο χωριό έχουν εξασθενίσει αυτή τη στιγμή και ο δρόμος είναι σχεδόν ανοιχτός. Μέλος του γεωργιανού κοινοβουλίου Αρμενικής καταγωγής Samvel Manukyan και πρώην βουλευτής Samvel Petrosyan βρέθηκαν στο σημείο, ενώ κατέφθασαν και αστυνομικές δυνάμεις.

«Αν δεν ανοίξουν τα σύνορα Γεωργίας-Αρμενίας και η βοήθειά μας φτάσει στην Αρμενία, τα τουρκικά φορτηγά δεν θα εισέλθουν στο Αζερμπαϊτζάν», λένε οι Αρμένιοι του Javakhk.

Στις 27 Σεπτεμβρίου νωρίς το πρωί, ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε μια μαζική διασυνοριακή επίθεση στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ), συμπεριλαμβανομένων πολιτικών οικισμών. Άμαχος πληθυσμός σε πολλά χωριά έγινε στόχος της επιθετικότητας Αζέρων-Τούρκων, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Στεπανακέρτ.

Η Αρμενία ανέφερε 80 θύματα μεταξύ στρατιωτικών, 4 άμαχους, συμπεριλαμβανομένων 2 παιδιών που σκοτώθηκαν στο Αρτσάχ και 1 άμαχος στην Αρμενία. Ένα τουρκικό μαχητικό F-16 κατέρριψε ένα αρμενικό τζετ SU-25 στον αρμενικό εναέριο χώρο στις 29 Σεπτεμβρίου.

Από την έναρξη της μάχης έχουν σκοτωθεί 790 στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με την αρμενική πλευρά. Επιπλέον, το Αζερμπαϊτζάν έχει 1900 τραυματίες, και απώλειες σε στρατιωτικό υλικό, συμπεριλαμβανομένων 137 αρμάτων μάχης και θωρακισμένων οχημάτων, 72 UAV, 7 ελικόπτερα και 1 μαχητικό αεροσκάφος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ