Ένοπλες Συρράξεις

Πόλεμο με drone και πυραύλους αναμένει το Ισραήλ: Σχέδιο Χαμάς & Ιράν με τις "ευλογίες" της Τουρκίας

Ο ισραηλινός στρατός προετοιμάζεται για "επιθέσεις αυτοκτονίας" μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων και ιρανικών πυραύλων, τονίζει εμφατικά, ανώτερος Ισραηλινός αξιωματικός της αεράμυνας.

Το όλο σχέδιο έχει πιθανότατα σχέση και με την Τουρκία που συντονίζει τη δράση της Χαμάς, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Άγκυρα κατασκευάζει μικρά και μεγάλα drone, τα οποία εμπορεύεται με τους ισλαμιστές συμμάχους της.

Η πιθανότητα παρουσίας τουρκικής κατασκευής drone στα χέρια τρομοκρατών της Χαμάς είναι αυξημένη μετά την παρουσία των ηγετών των δύο οργανώσεων (Χαμάς και Φατάχ) στην Τουρκία για μεταξύ τους διαβουλεύσεις, υπό τις ευλογίες του Ερντογάν.      

“Το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει σύντομα μια στρατιωτική σύγκρουση που θα περιλαμβάνει πολλαπλές επιθέσεις πυραύλων”, εκτιμά ο επικεφαλής της αεροπορικής άμυνας του ισραηλινού στρατού (IDF).

Ο στρατηγός Ran Kochav μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Walla για τα διαφορετικά επίπεδα αντιπυραυλικής άμυνας που διαθέτουν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του. Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ο ισραηλινός στρατός θα πρέπει σύντομα να ενεργοποιήσει τα διάφορα αντιπυραυλικά συστήματα ταυτόχρονα, απάντησε: «Νομίζω ότι είμαστε κοντά σε αυτό».

“Ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται για διάφορες απειλές, συμπεριλαμβανομένων των μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων αυτοκτονίας”, δήλωσε ο ίδιος, ενώ προέβλεψε ότι οι εχθρικοί πύραυλοι θα στοχεύσουν τη Χάιφα όπως ακριβώς είχαν κάνει και στην αρχή του πολέμου το 2006.

Τον Αύγουστο, το Ιράν παρουσίασε έναν βαλλιστικό πύραυλο με αναφερόμενη εμβέλεια 1.400 χιλιομέτρων.

“Ο αναβαθμισμένος πύραυλος επιβεβαιώνει περαιτέρω τη μετάβαση του Ιράν σε όπλα ακριβείας”, δηλώνει ο εμπειρογνώμονας Tal Inbar.

«Οι πυραύλοι με έδρα το Ιράν καλύπτουν το Ισραήλ, τους περισσότερους στόχους στη Σαουδική Αραβία και όλα τα κράτη του Κόλπου», είπε ο ίδιος.

Δυτικοί ειδικοί εκτιμούν ότι ο νέος πύραυλος μπορεί να φτάσει σε πολύ υψηλές ταχύτητες που θα προκαλούσαν την ισραηλινή αντιαεροπορική άμυνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Ισραήλ διαθέτει μερικά από τα πιο εξελιγμένα αντιπυραυλικά συστήματα στον κόσμο, αλλά οι ακριβείς δυνατότητές τους είναι μέχρι ενός σημείου.

Ο στρατηγός Kochav δήλωσε ότι "οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του πραγματοποίησαν πρόσφατα μια «άκρως μυστική» δοκιμή ενός α/α συστήματος  με βάση το λέιζερ. Τα αποτελέσματα ήταν «πολύ καλά» και επιτεύχθηκε μια σημαντική ανακάλυψη”.

Ο Kochav πρόσθεσε ότι το Ισραήλ βρίσκεται στα πρόθυρα για να επιφέρει επανάσταση στο δόγμα της αεράμυνας. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, το λογισμικό του συστήματος Iron Dome θα τροποποιηθεί ώστε να επιτρέπει σε όλες τις συστοιχίες να “επικοινωνούν” μεταξύ τους.

«Πηγαίνουμε για μια καινοτόμο αεράμυνα», δήλωσε ο επικεφαλής της αεροπορικής άμυνας. Ωστόσο, το έργο θα διαρκέσει περίπου 10 χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί.

Η ουσία όμως μέσα σε σε όλα αυτά είναι ότι Τουρκία και Ιράν έχουν αυτοκρατορικές φιλοδοξίες, τις οποίες θα επιδιώξουν να προωθήσουν με την πρόκληση κρίσεων στην Μεσόγειο, που θα γίνει η πιο "καυτή" περιοχή του πλανήτη.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ