Ένοπλες Συρράξεις

Τουρκικά ΜΜΕ κατά Γαλλίας: ''Συνεργάζεστε με το PKK & με τους Αρμένιους στο Ναγκόρνο/Καραμπάχ''

Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν την παρουσία «ειδικών δυνάμεων» του PKK στο Ναγκόρνο/Καραμπάχ, μαζί με Λιβανέζους Αρμενίους, με την βοήθεια γαλλικών δυνάμεων.

Η Άγκυρα έχει αναλάβει εργολαβικά εδώ και καιρό την υπεράσπιση του Ναγκόρνο/Καραμπάχ από την πλευρά των Αζέρων, μεταφέροντας παράλληλα Τούρκους στρατιωτικούς συμβούλους και εξοπλισμό κατά των Αρμενίων.

Τώρα η Άγκυρα με ανεπίσημα κανάλια κατηγορεί την Γαλλία ότι ήταν ο συντονιστής αυτής της συνεργασίας μεταξύ των Αρμενίων στρατιωτών και του PKK, και ότι οι Αρμένιοι στρατιώτες πραγματοποίησαν συνομιλίες με το PKK σε συντονισμό με Γάλλους στρατιωτικούς συμβούλους.

Στη δήλωσή του, ο πρώην Ιρανός πρέσβης στο Αζερμπαϊτζάν Afshar Soleimani δήλωσε ότι η μετανάστευση των Λιβανέζων Αρμενίων στο Καραμπάχ είναι  "η ορατή πλευρά του θέματος", και τόνισε ότι εκατοντάδες αντάρτες του ΡΚΚ από το Ιράκ και τη Συρία, έχουν εγκατασταθεί  στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ τους τελευταίους δύο μήνες.

Μεγάλη τουρκική εφημερίδα τώρα ισχυρίστηκε ότι μετά την εγκατάσταση των Λιβανέζων Αρμενίων στο Καραμπάχ, θα έχουμε νέα κύματα επιθέσεων από τους αντάρτες του ΡΚΚ, οι οποίοι εδρεύουν στην περιοχή κατά τουρκικών στόχων στο έδαφος.

Η Άγκυρα μέσω ανεπισήμων και επισήμων καναλιών κατηγορεί την Αρμενία και για επέμβαση στη δημογραφική δομή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, την οποία θεωρεί ως έδαφος του Αζερμπαϊτζάν μετά τον πόλεμο το 1991.

Ο λόγος αφορά την μεταφορά Λιβανέζων Αρμενίων στο Ναγκόρνο/Καραμπάχ,μετά την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού.

Πρόκειται για άστεγους Λιβανέζους Αρμένιους τους οποίους  η κυβέρνηση Pashinyan εγκατέστησε στα εδάφη του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός Pashinyan καλωσόρισε τους ανθρώπους αυτούς  στο αεροδρόμιο και ανακοίνωσε ότι θα τους χορηγηθεί υπηκοότητα πολύ γρήγορα.

Η ίδια κίνηση είχε λάβει χώρα στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ για τους Σύριους Αρμενίους  κατά τη διάρκεια του συριακού πολέμου το 2009 ενώ το κύμα μετανάστευσης συνεχίζεται.

Η αρμενική κυβέρνηση κατηγορείται από την τουρκική κυβέρνηση ότι κάνει επεμβάσεις στη στρατιωτική και δημογραφική δομή της περιοχής βάσει προγράμματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν από τουρκικές πηγές πληροφοριών στο Αζερμπαϊτζάν, αναφέρεται ότι η κουρδική οργάνωση PKK έστειλε τις αποκαλούμενες ειδικές δυνάμεις της στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ για να εκπαιδεύσει τους Αρμένιους της περιοχής.

Ενώ επισημάνθηκε ότι το PKK έχει ως στόχο την διεξαγωγή ενός νέου κύματος επιθέσεων κατά του τουρκικού εδάφους.

Έγινε γνωστό  ότι κατά την επανεγκατάσταση των Σύριων  Αρμενίων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, περίπου 250 από αυτούς εντάχθηκαν στις τάξεις των αρμενικών παραστρατιωτικών δυνάμεων, αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Η Άγκυρα αλλάζει πιθανότατα και άλλο το δόγμα της και ξεκινά πιθανόν...σύγκρουση σε τέσσερα μέτωπα ταυτόχρονα ( Συρία-Αιγαίο-Κύπρο και Αρμενία) , έχοντας και την συνδρομή των Αζέρων.

Η Τουρκία κατηγορεί την Αρμενία ότι διαθέτει στρατόπεδα εκπαίδευσης Κούρδων ανταρτών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ…βάζοντας την χώρα στο στόχαστρο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Τούρκοι και Αζέροι ισχυρίζονται ότι στα  στρατόπεδα  αυτά του PKK στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ υπάρχουν περίπου 500 μέλη του PKK.

«Η Αρμενία έχει καταλάβει το Ναγκόρνο-Καραμπάχ όπου χρησιμοποιεί το έδαφος της σε συνεργασία με το ΡΚΚ. Οι υποστηρικτές του ΡΚΚ που έρχονται  από τη Συρία και το Ιράκ και έχουν αναπτυχθεί σε αυτές τις περιοχές.
Ιδιωτικά  ή όχι τα στρατόπεδα του ΡΚΚ στην Αρμενία αποτελούν απειλή για την Τουρκία. Επιπλέον, η Αρμενία, παρέχει στέγαση στους μαχητές του ΡΚΚ, πολεμική εκπαίδευση ενώ τους παρέχει αφειδώς  πληροφορίες μέσω δικτύου  πληροφοριών. Η ουσία είναι ότι τα εν λόγω στρατόπεδα χρησιμοποιούνται εναντίον της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν»,
είχε αναφέρει παλαιότερα Τούρκος ειδικός και συγκεκριμένα ο διευθυντής του τουρκικού ινστιτούτου «Μεγάλη Μέση Ανατολή" Ali Hajizadeh.

Αυτό θα είναι και το τουρκικό αφήγημα αν αύριο μεθαύριο λέμε οι Τούρκοι παρανοήσουν και θελήσουν να κάνουν κάτι παραπάνω στην Αρμενία, που αποτελεί όμως ένα ισχυρό ρωσικό προκεχωρημένο “φυλάκιο” στον Καύκασο.   

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ