Ένοπλες Συρράξεις

"Δυναμιτίζει" την κρίση στο Κασμίρ ο Ερντογάν - Απειλεί και την Ινδία

Η Τουρκία προαλείφεται ως ηγέτης ολόκληρου του μουσουλμανικού κόσμου απειλώντας μάλιστα και την Ινδία στο θέμα του Κασμίρ, έχοντας χάσει εντελώς το μέτρο της λογικής.

Στο θέμα παρενέβη και η κυβέρνηση του Πακιστάν, η οποία επαίνεσε μάλιστα δημόσια την Τουρκία για την υποστήριξή της προς τον λαό του Κασμίρ, το οποίο όμως ανήκει και διοικείται από την Ινδία, προκαλώντας την αντίδραση της ινδικής κυβέρνησης.

Μετά από μια συνάντηση στην πρωτεύουσα του Ισλαμαμπάντ με τον απεσταλμένο της Τουρκίας στη χώρα της Νοτίου Ασίας, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του Πακιστάν για το Κασμίρ, Shehryar Afridi, δήλωσε ότι η στάση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το Κασμίρ βοήθησε στην ανάδειξη του ζητήματος διεθνώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Ο Πρόεδρος Ερντογάν έχει διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στην στοχοποίηση της Ινδίας που δρα εναντίον του λαού του Κασμίρ και των άλλων μειονοτήτων", δήλωσε ο Αφρίντι σε δήλωση μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρέσβη Μουσταφά Γιουρντάκουλ.

Ο ίδιος τόνισε ότι η Ινδία αποσταθεροποιεί την ειρήνη στην περιοχή στην οποία γειτνιάζουν τρεις πυρηνικές  δυνάμεις, το Πακιστάν, η Κίνα και η Ινδία, προειδοποιώντας παράλληλα ότι οποιαδήποτε "κρίση" στο Κασμίρ θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο ολόκληρη περιοχή, επηρεάζοντας περισσότερο από το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού.

"Η Τουρκία διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο για ολόκληρη την Ουμάτ (Μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο) ώστε αυτοί να παραμείνουν ενωμένοι ενάντια στον κοινό εχθρό τους", δήλωσε ο Αφρίντι, τονίζοντας την επείγουσα ανάγκη να προσελκύσουν την προσοχή των διεθνών μέσων ενημέρωσης για τις φερόμενες φρικαλεότητες της Ινδίας στο Κασμίρ.

Επαίνεσε επίσης τον βασικό ρόλο της τουρκικής πρεσβείας στην προώθηση των σχέσεων μεταξύ Πακιστάν και Τουρκίας.

Από την πλευρά του, ο Γιουρντάκουλ υπογράμμισε ότι ο ρόλος της Άγκυρας στην έκφραση των παραπόνων του Κασμίρ θα συνεχιστεί.

Το Νέο Δελχί πρόσφατα προειδοποίησε την Άγκυρα να μην εμπλέκεται στην περιοχή, τόσο μακριά από τα σύνορα της, διότι θα υπάρξουν συνέπειες.  

Το Κασμίρ είναι μια περιοχή κοντά στα Ιμαλάΐα στην οποία κατοικούν Μουσουλμάνοι και Ινδουιστές και κατέχεται από Ινδία και Πακιστάν, ενώ διεκδικείται ολόκληρη από τους δεύτερους.

Από τότε που χωρίστηκε η Ινδία το 1947, το Νέο Δελχί και το Ισλαμαμπάντ έχουν πραγματοποιήσει τρεις πολέμους μεταξύ τους, το 1948, το 1965 και το 1971, δύο από αυτούς στην περιοχή του Κασμίρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τουρκία εμπλέκεται στην περιοχή λαμβάνοντας την πλευρά του Πακιστάν για λόγους οικονομικούς, αφού θέλει να προωθήσει όπλα τουρκικής κατασκευής, ενώ στα νεο-οθωμανικά πλάνα της συμπεριλαμβάνεται η επέκταση στην περιοχή, ως μέρος ενός παντουρανικού ισλαμικού σχεδίου ενότητας όλων των μουσουλμάνων.

Νομίζουμε ότι η γνωστή ελληνική παροιμία “με τις κότες και τα πίτουρα” ταιριάζει γάντι στα σχέδια του Τούρκου προέδρου που αυξάνει και πληθαίνει τους εχθρούς του συνεχώς, μετά την Α.Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ