Ένοπλες Συρράξεις

Λιβύη - LNA: Επανεξάγεται το πετρέλαιο για τις ανάγκες του λαού

Την ώρα που οι Τούκοι δεν άντεξαν ούτε 48 ώρες στη Λιβύη, καθώς βομβαρδίστηκαν με χαρακτηριστική ευκολία από μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 και Su-24, ο LNA ανακοίνωε ότι επανεξάγει πετρέλαιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο στρατηγός Naji al-Maghribi, επικεφαλής της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου της Βουλης των Αντιπροσώπων ανακοίνωσε την επανεξαγωγή πετρελαίου και αποθηκευμένου πετρελαίου στο λιμάνι πετρελαίου για την παροχή του φυσικού αερίου που απαιτείται για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.

"Με εντολές του Αρχηγού Διοικητή, ανακοινώνουμε το άνοιγμα των λιμένων πετρελαίου" είπε χαρακτηριστικά. 

Ένας αποκλεισμός που επιβλήθηκε από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης με έδρα την Ανατολή και τους συμμάχους του σε μεγάλα λιμάνια και εγκαταστάσεις πετρελαίου από τον Ιανουάριο συνέβαλε στην επιδείνωση των διακοπών ρεύματος στα ανατολικά της διχοτομημένης χώρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δυνάμεις του Χαφτάρ έχουν την υποστήριξη της Αιγύπτου. Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, Αλ Σίσι δεν θα αφήσει τον Ερντογάν να διχοτομήσει την Λιβύη, ενώ αντιθέτως ζητά πολιτική λύση.

https://twitter.com/MLNA2020/status/1295796304975736835

 

https://twitter.com/LiBya__1973/status/1295801026415558656?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1295801026415558656%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Flibya.liveuamap.com%2Fen%2F2020%2F18-august-major-general-naji-almaghribi-head-of-the-petroleum

Η Λιβύη έχει χωριστεί από το 2014 μεταξύ της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) στην Τρίπολη, η οποία αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη και έχει τη στήριξη της Τουρκίας, και τον LNA στα ανατολικά της χώρας που υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Ρωσία και την Αίγυπτο.

Σύμφωνα με τις υφιστάμενες ρυθμίσεις του ΟΗΕ, το πετρέλαιο παράγεται και εξάγεται από την NOC με έσοδα που ρέουν στην Κεντρική Τράπεζα της Λιβύης. Και τα δύο ιδρύματα εδρεύουν στην Τρίπολη, αλλά τα χρήματα χρηματοδοτούν φορείς του δημόσιου τομέα και τους μισθούς των κρατικών υπαλλήλων σε όλα τα μέρη της χώρας.

Ο Mismari ζήτησε τα έσοδα να μπουν σε έναν νέο τραπεζικό λογαριασμό εκτός Λιβύης για διανομή μεταξύ των περιφερειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο LNA περιγράφει συστηματικά τις δυνάμεις του GNA ως τρομοκράτες και τις τουρκικές δυνάμεις που υποστηρίζουν την κυβέρνηση της Τρίπολης ως μισθοφόρους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ