Αρμενία, Τουρκία, μαχητικά
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Η Άγκυρα "σέρνει" την Αρμενία σε πόλεμο: Τουρκικά F-16 πέταξαν προς το Γερεβάν

Τουρκικά μαχητικά F-16 πέταξαν μέχρι την πρωτεύουσα της Αρμενίας σε απόσταση αεροπορικής επίθεσης, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, καθώς η Άγκυρα επιχειρεί να "σύρει" την Αρμενία σε πόλεμο.

Πριν από λίγο, μια πολύ επικίνδυνη κλιμάκωση δημιουργήθηκε από την τουρκική πλευρά, αφού μαχητικά αεροσκάφη F-16 κατευθύνθηκαν προς το Γερεβάν. Η κίνηση των τουρκικών μαχητικών θύμιζε πολεμική επιχείρηση καθώς έφτασαν σε κατάλληλη απόσταση για διεξαγωγή πυραυλικών επιθέσεων, αναφέρει το avia.pro.

Σύμφωνα με πηγές, τουλάχιστον δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν 56 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Αρμενίας, Γερεβάν, δηλαδή σε ακτίνα βολής των πυραύλων με τους οποίους είναι εξοπλισμένα τα τουρκικά αεροσκάφη.

Ένα ζεύγος τουρκικών πέταξε από τον εναέριο χώρο του Αζερμπαϊτζάν προς το Γερεβάν, ωστόσο, οι προκλήσεις δεν τελείωσαν εκεί - καθώς τουλάχιστον τέσσερα ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας βρέθηκαν κοντά στα σύνορα της Αρμενίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως τα σύνορα της Αρμενίας δεν παραβιάστηκαν από τα επιθετικά ελικόπτερα Αζέρων και Τούρκων, λόγω φόβων ενεργοποίησης της αρμενικής αεράμυνας και τελικώς κατάρριψης των ελικοπτέρων.

Ενημέρωση από το ΥΠΑΜ του Αρτσάχ

Σημειώνεται πάντως πως οι παραπάνω πληροφορίες δεν είναι επιβεβαιωμένες από επίσημες πηγές. Όπως ενημερώνει το Υπουργείο Άμυνας του Αρτσάχ (Ναγκόρνο/Καραμπάχ), έχει μειωθεί ο αριθμός των πυροβολισμών από τον εχθρό κατά το μήκος της συνοριακής γραμμής των στρατευμάτων Αρτσάχ-Αζερμπαϊτζάν.

«Από τις 26 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου, ο εχθρός παραβίασε την κατάπαυση του πυρός περισσότερες από 170 φορές στη συνοριακή γραμμή των στρατευμάτων Αρτσάχ-Αζερμπαϊτζάν. Περίπου 1.700 πυροβολισμοί έπεσαν πρός τις αρμενικές θέσεις με πυροβόλα όπλα διαφόρου διαμετρήματος», αναφέρει η δήλωση.

Οι μονάδες εμπροσθοφυλακής του Αμυντικού Στρατού ακολουθούν την κατάπαυση του πυρός και συνεχίζουν να λαμβάνουν απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουν την προστασία των θέσεων μάχης.

Να αναφερθεί, ότι μεταξύ τις 18 και 25 Ιουλίου, ο εχθρός παραβίασε την κατάπαυση του πυρός περισσότερες από 260 φορές. Περίπου 2.300 πυροβολισμοί έπεσαν στις αρμενικές θέσεις με πυροβόλα όπλα διαφόρου διαμετρήματος.

Επιπλέον το νέο μέτωπο της Τουρκίας κατά της Αρμενίας ενεργοποιείται σταδιακά, καθώς ο τουρκικός στρατός μπήκε στο Ναχιτσεβάν για τα προγραμματισμένα στρατιωτικά παίγνια με τους Αζέρους, όπως ανέφερε το Πενταπόσταγμα χθες.

Η διεξαγωγή των στρατιωτικών ασκήσεων στην περιοχή περνά συγκεκριμένα μηνύματα στην Αρμενία, η οποία περιμένει με το δάκτυλο στη σκανδάλη την επόμενη κλιμάκωση από τους Αζέρους, τους οποίους υποστηρίζει ενεργά η Τουρκία. 

Δεν είναι ακόμη γνωστό που αποσκοπούν αυτές οι προκλήσεις, ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τις πολεμικές δηλώσεις της Άγκυρας, ειδικοί πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο αναγκάζει την Αρμενία να επιτεθεί, γεγονός που θα επιτρέψει στην Τουρκία να έρθει σε σύγκρουση με αυτήν τη χώρα νόμιμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ