Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Λιβύη: Οι Τούρκοι στρατιώτες στη χώρα απειλούν την ασφάλεια στην Ευρώπη

Ο έλεγχος της Τουρκίας σε εδάφη 2.000 χλμ νότια της Ευρώπης θα αποτελούσε πραγματική απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και τη ναυτιλία στη Μεσόγειο, δήλωσε σε συνέντευξή του ο εκπρόσωπος του αρχηγού του Εθνικού Στρατού (LNA), στρατηγός Ahmed Al-Mesmari στην αιγυπτιακή εφημερίδα Al Shorouk.

Ο στρατηγός, έκανε λόγο για 2.500 έως 3.000 τούρκους στρατιώτες που βρίσκονται στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημείωσε επίσης ότι ο αιγυπτιακός στρατός είναι πλέον έτοιμος να συγκρατήσει τους Τούρκους οπουδήποτε, ακόμη και στη Μεσόγειο ή το λιβυκό έδαφος.

Ο Αλ-Μεσμάρι ανέφερε επίσης ότι ο ρόλος της Τουρκίας στη Λιβύη θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στην Ευρώπη,με τις επιπτώσεις να είναι πολύ σοβαρές τόσο στην ευρωπαϊκή ασφάλεια αλλά και και τα ευρωπαϊκά συμφέροντα στην περιοχή.


Ο εκρόσωπος του LNA, είπε επίσης πως «Οι συνθήκες στο πεδίο στην περιοχή Αλl-Τζούφρα και στη Σύρτη είναι εντελώς ήρεμες, τα στρατεύματα της Λιβύης τοποθετούνται δυτικά της Σύρτης, καθώς και δυτικά και βορειοδυτικά της πόλης του Aλ-Τζούφρα." 

Τόνισε επίσης ότι όλες οι αμυντικές γραμμές είναι οχυρωμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι δυνατή η αντίσταση σε οποιεσδήποτε προσπάθειες μισθοφόρων της Τρίπολης να προσεγγίσουν τη Σύρτη.

Ο Al-Mesmari επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία έχει μεταφέρει δεκάδες χιλιάδες ξένους μισθοφόρους και τρομοκράτες, προσθέτοντας: «Τώρα μιλάμε για περισσότερους από 20.000 τρομοκράτες, μερικοί από αυτούς έχουν ήδη επιστρέψει στη Συρία, υπάρχουν ομάδες που έχουν φύγει στην Ιταλία και εκτιμώ ότι τώρα υπάρχουν μεταξύ 13.000 και 15.000 ξένων μισθοφόρων από τη Συρία, το Τσαντ, την Αφρική και άλλες χώρες."

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ο στρατηγός εξήγησε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής τους, αλλά η γενική διοίκηση έθεσε πολύ σημαντικούς όρους για αυτές τις διαπραγματεύσεις. Πιο συγκεκριμένα ζητήθηκε η αποχώρηση Τούρκων και ξένων μισθοφόρων, η διάλυση μαχητών και καταπολέμηση της τρομοκρατίας, καθώς και πλήρης αποκλεισμός του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν από τη λύση της κρίσης στη Λιβύη.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή