Ένοπλες Συρράξεις

Φοβάται συντριβή ο Ερντογάν: Στέλνει πολεμικά πλοία στη Λιβύη

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται στην Α. Μεσόγειο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ερντογάν στέλνει πολεμικά πλοία στη Λιβύη. 

Το ''κάζο'' που έπαθε η Άγκυρα στη βάση Al-Watiya φαίνεται πως εξόργισε τον Τούρκο Πρόεδρο, καθώς οι επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα μέχρι και την απώλεια Τούρκων στρατιωτών, συνέντριψε το ηθικό των ''γειτόνων''. 

Ταυτόχρονα όπως αποκάλυψε πρώτο το Πενταπόσταγμα, σήμερα ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά το αντι-αεροπορικό σύστημα S-125 Nova κοντά στην πόλη Σύρτη στη Λιβύη, το οποίο αγόρασε η κυβέρνηση της Τρίπολης από την Ουκρανία -με τη διαμεσολάβηση της Τουρκίας- για την αναχαίτιση και κατάρριψη βομβαρδιστικών αεροσκαφών.  

 

Οι Τούρκοι βρίσκονται σε πανικό, καθώς ψάχνουν να βρουν ποιος τους χτύπησε! Σύμφωνα με πληροφορίες θεωρούν «ύποπτη» για την «τύφλωση» των τουρκικών ραντάρ στη Λιβύη τη Γαλλία. Υποπτεύονται μάλιστα πως η «ζημιά» έγινε από γαλλικό πλοίο που σταθμεύει στην Μεσόγειο, στα ανοικτά της Σύρτης. 

Άλλες πληροφορίες λένε πως από πίσω κρύβονται οι Ρώσοι. Αυτό αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ, τα οποία μάλιστα δίνουν και πληροφορίες. Συγκεκριμένα αναφέρουν πως εκτοξεύθηκαν 9 πύραυλοι, οι οποίοι κατέστρεψαν βάσεις των Τούρκων, τανκ και τα MIM-23 Hawk.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάλιστα αναφέρουν πως τα MIM-23 Hawk είναι άχρηστα!  

Την ίδια στιγμή ο Χ. Χαφτάρ συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο στη Βεγγάζη εδώ και λίγα λεπτά. 


Οι εξελίξεις όπως φαίνεται είναι ραγδαίες. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρώσος σύμβουλος: Θα καταρρίψουμε “κατά λάθος” αμερικανικά drone-Μετά την Βαλτική η Ρωσία “ετοιμάζει” No fly Zone στην Μαύρη Θάλασσα;

“Η Μόσχα θα βάλει τέλος στην δράση του ΝΑΤΟ που βοηθά την Ουκρανία να κτυπά με πυραύλους ρωσικές στρατιωτικές υποδομές”...