Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Κήρυξη πολέμου της Χαμάς στο Ισραήλ αν προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη

Προειδοποιητικές λεκτικές βολές στέλνει η Χαμάς στο Ισραήλ σχετικά με την πυροδότηση πολέμου σε περίπτωση που αυτό προχωρήσει στη διαδικασία προσάρτηση της Δυτικής Όχθης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ταξίαρχοι στρατιώτες Ezzeddine Al-Qassam διέδωσαν ηχηρό μήνυμα για την πάσης φύσεως άρνησης τους στη προσχώρηση της Δυτικής Όχθης στο Ισραήλ καθώς και στη προσάρτηση μεγάλων τμημάτων κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών. Η όποια τέτοιου είδους κίνηση του Ισραήλ θα ακολουθηθεί με το ξέσπασμα σοβαρών πολεμικών αντιποίνων από τη Χαμάς.

Ως «δήλωση πολέμου» ενάντια στους παλαιστίνιους θεωρείται η πράξη προσάρτησης της Δυτικής Όχθης της κοιλάδας του Ιορδάνη από τον εκπρόσωπο τον ταξιαρχών Αλ-Κασάμ, Abu 'Obeida. Εν συνεχεία ανέφερε ότι η ολοκλήρωση μιας νέας συμφωνίας ανταλλαγής με το Ισραήλ, η βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της Χαμάς, η οποία θα ηγηθεί από ανώτερους ηγέτες και εκτελεστικά όργανα.

Ολοκληρώνοντας τη δήλωση του ανέφερε ότι όπως και στην περίπτωση παραβίασης της συμφωνίας Wafaa Al-Ahrar, το ίδιο θα γίνει και σε οποιαδήποτε συναφή συμφωνίας καθώς η Χαμάς έχει παραπάνω από έναν τρόπο να επιβάλει τα θέλω της στο Ισραήλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ