Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Γαλλία: ''Οι Τούρκοι παρενόχλησαν πλοίο μας στην Μεσόγειο, θα απαντήσουμε''

Στην αντεπίθεση περνάει το Παρίσι και σήμερα κατά της Τουρκίας. Πριν λίγο, Αξιωματούχος του Γαλλικού ΥΠΑΜ, ανέφερε πως τουρκικά πολεμικά πλοία παρενόχλησαν γαλλικά στην Α. Μεσόγειο. 

Προφανώς αναφέρεται στο περιστατικό που σας είχε το Πενταπόσταγμα πριν λίγες ημέρες. 

Τι αναφέραμε: 

''Τα επίπεδα διεθνούς και ενδονατοϊκής κρίσης ακουμπούν οι τουρκικές προκλήσεις στη νοτιανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με τις τελευταίες αποκαλύψεις. Όπως ανέφερε προ ολίγου ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαχίνης στην εκπομπή "Αντιθέσεις", οι τουρκικές φρεγάτες απείλησαν με βύθιση ΝΑΤΟϊκά - συμμαχικά υποτίθεται - πλοία ανοικτά της Λιβύης!

Στον πλου της “τουρκικής αρμάδας” βρέθηκαν ένα γαλλικό και ένα ιταλικό πολεμικό πλοίο (πιθανώς φρεγάτες), με την τουρκική αντίδραση απέναντι στους συμμάχους της να ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εκπομπής, οι Τούρκοι απείλησαν με πλήγματα τα ΝΑΤΟϊκά πλοία που συμμετείχαν στην επιχείρηση Sea Guardian και είχαν σπεύσει στην περιοχή, σε περίπτωση που αυτά επιχειρούσαν να παρεμποδίσουν την πορεία των τουρκικών πλοίων.'' 

Σήμερα λοιπόν η Γαλλία πήρε ξεκάθαρη θέση και με ανακοίνωση, αναφέρει πως τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές στο ΝΑΤΟ και πως θα αναλάβει πρωτοβουλίες από εδώ και πέρακατά της Άγκυρας! 
 
Πλέον η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες έχει φθάσει στο ''κόκκινο''. Η Γαλλία για πρώτη φορά προειδοποιεί σε τόσο έντονους τόνους την Τουρκία, το ζήτημα βέβαια είναι να υλοποιήσει και αυτά που λέει.

https://twitter.com/arabnews/status/1273201587914190848
https://twitter.com/lummideast/status/1273203337052262400

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ