Ένοπλες Συρράξεις

Νέο ''φάουλ'' της Ρώμης: Κοινή άσκηση με την Τουρκία στη Μεσόγειο - Συνάντηση Ιταλών & GNA στην Τρίπολη!

Σε διπλό μέτωπο ''παίζουν'' οι Ιταλοί, όπου πλέον έχουν κάνει τις ναυτικές ασκήσεις με τους Τούρκους ρουτίνα. Από την μία υπογράφουν συμφωνίες με την Ελλάδα για την ΑΟΖ και από την άλλη κάνει το παιχνίδι της Άγκυρας στην περιοχή. 

Ιταλικά και τουρκικά υποβρύχια πραγματοποίησαν κοινή ναυτική άσκηση στη Μεσόγειο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας τη Δευτέρα.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι τα δύο Ναυτικά έχουν τις πιο αποτελεσματικές δυνάμεις υποβρυχίων στη Μεσόγειο και θα συνεχίσουν να βελτιώνουν τη διαλειτουργικότητά τους με ναυτική εκπαίδευση.

Τονίζεται επίσης, όπως διαβάζουμε στη Yeni Safak, ότι Τουρκία και Ιταλία είναι δύο περιφερειακές δυνάμεις με κοινά συμφέροντα, κοινή ιστορία και κοινές αξίες στη Μεσογειακή Λεκάνη.

Οι σχέσεις τους χρονολογούνται από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για άλλη μία φορά οι Ιταλοί λοιπόν δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Η Ρώμη έχει παίξει ένα ύπουλο και ''βρώμικο'' παιχνίδι στην Λιβύη, ενώ εδώ και μήνες κάνει τα ''στραβά'' μάτια στις προκλήσεις του Ρ. Τ. Ερντογάν τόσο στην Λιβύη, όσο και στην Α. Μεσόγειο.   

Μάλιστα, όπως μπορείτε και να δελιτε και σε φωτογραφία που σας παρουσιάζουμε, στελέχη του Ιταλικού στρατού, συναντήθηκαν με Αξιωματούχους των φιλότουρκων του GNA στην Τρίπολη! 

Δηλαδή από τώρα σχεδιάζουν την επόμενη ημέρα μαζί με την Τουρκία, ενώ μην ξεχνάμε πως η Ρώμη έχει στείλει και φρεγάτα εξώ από την Τρίπολη, η οποία υποστηρίζει τους Τούρκους. 

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ