Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Είναι ''kill'' τα τουρκικά μαχητικά: Εσπευσμένη εγκατάσταση συστημάτων BUK σε βάση του LNA

Aνατρέπονται όλα στην Λιβύη, με τις δυνάμεις του Χ. Χαφτάρ να κάνουν προέλαση. Τα τελευταία 24ωρα ο LNA έχει επανακαταλάβει σημαντικες πόλεις, όπως τις Alasabaa, ενώ οι δυνάμεις του GNA αρχίζουν να εγκαταλείπουν την περιοχή Gharyan! 

Τα δεδομένα όμως αλλάζουν και για τους Τούρκους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

η Άγκυρα όχι μόνο σχεδιάζει την κατασκευή αεροπορικής βάσης, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη μεταφέρει ήδη δύο μαχητικά F-16 στην περιοχή. 

Αυτές οι κινήσεις ενεργοποίησαν τα ΗΑΕ και σύμφωνα με πληροφορίες, αντιαεροπορικά συστήματα μέσου βεληνεκούς BUK-M1-2 ή η έκδοση Μ2 μεταφέρθηκαν στην βάση του LNA, την Al Jufra και θα παραταχθούν για την προστασία της βάσης. 

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, ένας ακόμα λόγος της παράταξης των συγκεκριμένων συστημάτων για την προστασία της βάσης είναι και η πιθανότητα οι Τούρκοι να επιχειρήσουν να τη βομβαρδίσουν με μία αποστολή κρούσης των δικών τους F-16. 

Αυτό σημαίνει πως ότι πετάει πλέον θα καταρρίπτεται από εδώ και στο εξής! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tαυτόχρονα έχουμε μία άλλη εξέλιξη, που δείχνει πως η Τρίπολη είναι ''στριμωγμένη'' με τις τελευταίες εξελίξεις. 

Οι αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη συμφώνησαν να επανεκκινήσουν τις συνομιλίες για εκεχειρία, ανακοίνωσε αργά χθες Δευτέρα η αποστολή του ΟΗΕ στην εμπόλεμη χώρα έπειτα από εβδομάδες σφοδρών συγκρούσεων κοντά στην πρωτεύουσα Τρίπολη.

Σε ανακοίνωση που ανήρτησε στο διαδίκτυο η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβύη (UNSMIL) αναφέρει ότι χαιρετίζει την πρόθεση της κυβέρνησης εθνικής ενότητας και του στατάρχη Χαλίφα Χάφταρ να επιστρέψουν στις διαπραγματεύσεις που είχαν ξεκινήσει νωρίτερα με τη συμμετοχή 5 αξιωματούχων από κάθε πλευρά. 
 
Δείτε χάρτες και βίντεο:

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ