Σύριοι Λιβύη
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Η Άγκυρα αποκρύπτει τον πραγματικό αριθμό των νεκρών Τούρκων στη Λιβύη

Την ανάπτυξη ναυτικών δυνάμεων της Τουρκίας ανοικτά της Λιβύης "για την προστασία των ακτών της χώρας και των διεθνών υδάτων", αναφέρουν φιλοτουρκικοί και τουρκικοί λογαριασμοί στο twitter, καθώς και αιγυπτιακό ΜΜΕ, τη στιγμή που επικρατεί ένα χάος με τον πραγματικό αριθμό των Τούρκων στη Λιβύη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την πηγή, η Τουρκία έχει αναπτύξει τέσσερις φρεγάτες ανοικτά της Λιβύης με σκοπό τον έλεγχο της περιοχής, κίνηση η οποία δε διαθέτει καμία νομιμότητα και αποτελεί απειλή για τον ελληνικό νότο, που έχει γίνει στόχος της Άγκυρας μέσω του τουρκολιβυκού μνημονίου.

Ταυτόχρονα, μαχητές του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) αναφέρουν το θάνατο ενός Τούρκου αξιωματικού κατά τη διάρκεια μαχών στην Τρίπολη. Οι ίδιες πηγές επικαλούνται τουρκικά ΜΜΕ που "θρηνούν" τον Τούρκο στρατιωτικό, ωστόσο δεν υπάρχει καμία αναφορά για τον θάνατό του, προφανώς λόγω του "θαψίματος" της είδησης από το τουρκικό καθεστώς.

Πλήθος παρόμοιον περιστατικών έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες και αποδεικνύουν πως η Άγκυρα βρίσκεται σε δεινή θέση, σε σταθερή πορεία για το τελευταίο λάθος που μπορεί να οδηγήσει στην κατάρρευσή της.

Η Τουρκία τους τελευταίους μήνες έχει δεχθεί σκληρά χτυπήματα σε σχέση με την αποτυχία των επιχειρήσεων σε Συρία, Λιβύη και Έβρο, ενώ ο αριθμός των νεκρών Τούρκων στην Ιντλίμπ και τη Λιβύη, έχει οδηγήσει το καθεστώς Ερντογάν στο χείλος του γκρεμού, λόγω των εσωτερικών αντιδράσεων που έχουν ξεσπάσει στη χώρα.

Πάγια τακτική της Άγκυρα αποτελεί η απόκρυψη των νεκρών ή απόκρυψη σημαντικού αριθμού αυτών, με σκοπό τον περιορισμό των αντιδράσεων από Τούρκους πολίτες που διαφωνούν με την ιμπεριαλιστική πολιτική του Ερντογάν.

https://www.facebook.com/506111779796631/photos/a.515394298868379/797670990640707/?type=3&theater

Παράλληλα, τα στρατεύματα του LNA με επικεφαλής τον Χαλίφα Χαφτάρ, κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης στην Τρίπολη εξουδετέρωσαν μια ομάδα συριακών τρομοκρατών. Οι μαχητές δέχθηκαν επίθεση ενώ βρίσκονταν σε μια επαρχιακή κατοικία σε άγνωστη, προς το παρόν, περιοχή της Λιβυκής πρωτεύουσας.

Ένας από τους τρομοκράτες κατέγραψε τη μάχη σε βίντεο. Οι λήψεις δείχνουν πώς μία οβίδα από ένα τεθωρακισμένο ή έναν εκτοξευτή χειροβομβίδων πέτυχε το εσωτερικό του κτιρίου προκαλώντας σύγχυση και απώλειες μεταξύ των τρομοκρατών που υποστηρίζουν τη φιλότουρκη κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA).

Ένα ακριβές χτύπημα στο καταφύγιο των μαχητών σκότωσε και τραυμάτισε αρκετούς από αυτούς. To άτομο που τράβαγε το βίντεο έσπευσε στο δρόμο με ένα φορητό ραδιοτηλέφωνο και πέθανε σχεδόν αμέσως από πυρά πολυβόλου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Απριλίου, ο LNA ανακοίνωσε τη διακοπή των εχθροπραξιών κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού για τους Μουσουλμάνους. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι μουσουλμάνοι πρέπει να τηρούν νηστεία, απαγορεύεται να τρώνε και να πίνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο την εκεχειρία απέρριψε ο ηγέτης της GNA και σύμμαχος της Άγκυρας, Φαγέζ αλ Σάρατζ.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή