Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Έριξε ''βόμβα'' αμυντικός αναλυτής: ''Η Ελληνική ΠΑ σύντομα θα σταματήσει τις πτήσεις από Τουρκία προς Λιβύη''

Συνεχίζουν ακάθεκτες οι δυνάμεις του GNA τις μυστικές πτήσεις τους από Τουρκία στην Λιβύη, χρησιμοποιώντας την Α.Μεσόγειο και την περιοχή κάτω από την Κρήτη, για να μεταφέρουν χιλιάδες Σύριους μισθοφόρους μαζί με όπλα και πυρομαχικά.  
  

Χθες ένα αεροσκάφος Il-76TD, μετέφερε οπλισμό από την Τουρκία στην Λιβύη. To σημαντικό στην σχετική είδηση είναι αλλού όμως.

Σύμφωνα με αμυντικό διεθνή ιστότοπο, όπου πάντα οι πληροφορίες του ''πέφτουν'' μέσα, αργά, η γρήγορα, η Ελληνική ΠΑ θα σταματήσει το λαθρεμπόριο όπλων στην Λιβύη, (μέσω της ευρωπαϊκής επιχειρήσεως ΕΙΡΗΝΗ).

Πρόκειται για επιχείρηση που ξεκίνησε την Δευτέρα με εντολή της ΕΕ, την οποία όμως πολύ ύποπτα δεν αποδέχεται η κυβέρνηση της Τριπόλεως.

Η ελληνική πολεμική αεροπορία προφανώς σύμφωνα με τις δυνατότητες της επιχείρησης αυτής, θα κληθεί να διακόψει την πτήση των αεροσκαφών της Τριπόλεως στην Α.Μεσόγειο. Αυτό ουσιαστικά προαναγγέλλει η αμυντική διεθνή ιστοσελίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Το θέμα αφορά πτήσεις των αεροσκαφών της κυβερνήσεως της Τριπόλεως GNA αποκλειστικά, οι οποίες απογειώνονται από τουρκικά αεροδρόμια, συνήθως την Κων/πολη και πετούν στην περιοχή εντός ή κοντά στο FIR Αθηνών.  

Οι πτήσεις αυτές, όπως και η πλεύση εμπορικών πλοίων με αφετηρία την Τουρκία και ύποπτο φορτίο, θα υπόκεινται σε ενδελεχή έρευνα των δυνάμεων της επιχειρήσεως ''ΕΙΡΗΝΗ'' στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα σοβαρό σκηνικό στο οποίο πιθανότατα να έχουμε εμπλοκή σε αέρα και θάλασσα από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες καραδοκούν για να προκαλέσουν κάποιο επεισόδιο, περιπλέκοντας ακόμα πιο πολύ την όλη κατάσταση.   

Όλα αυτά ενώ έχουμε νέες απειλές από την Τουρκία, καθώς μας πληροφορούν πως πριν λίγες ημέρες έβγαλαν το στόλο τους σε Αιγαίο, Α. Μεσόγειο και Μ. Θάλασσα για ασκήσεις! 

https://twitter.com/tcsavunma/status/1256526336925020161

Ταυτόχρονα χθες 1η Μαΐου στις 8:30 π.μ. περίπου, 100 Σύριοι μισθοφόροι που ανήκουν στον "Εθνικό Στρατό της Συρίας"  μεταφέρθηκαν από την Αφρίν στην Τουρκία, με σκοπό να μεταφερθούν αργότερα στην Λιβύη.

Οι Σύριοι μισθοφόροι μεταφέρθηκαν στην Τουρκία από το χωριό Surke με λεωφορείο.

Τοπικές πηγές δηλώνουν ότι 2 ομάδες μισθοφόρων αντιτάχθηκαν αρχικά στη μετάβαση στη Λιβύη, αλλά πείστηκαν τελικά από στελέχη της MIT που έχουν αναλάβει την όλη επιχείρηση.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι ο αριθμός των μισθοφόρων που έστειλε το τουρκικό καθεστώς στην Τρίπολη έφτασε τις 5.300, ενώ άλλοι 2.100 έμειναν στην Τουρκία για να παρακολουθήσουν εντατική στρατιωτική εκπαίδευση.

Όργιο βίας, βιασμών και ληστειών στην Λιβύη από Σύριους 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άλλες πηγές τονίζουν ότι το ποσοστό εγκληματικότητας στη Λιβύη έχει αυξηθεί κατακόρυφα μετά την παράνομη παρέμβαση της Τουρκίας στις υποθέσεις του λιβυκού κράτους.

Οι Σύριοι μαχητές που ελέγχονται από τη λεγόμενη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA), συνεχίζουν να τρομοκρατούν τους αμάχους με φρικιαστικά εγκλήματα.

Μισθοφόροι που προσλήφθηκαν από την Άγκυρα στο έδαφος της Συρίας και μεταφέρθηκαν στη Λιβύη για να παρέχουν στρατιωτική υποστήριξη στον GNA, απειλούν το λιβυκό λαό με βία, ληστείες αρπαγή παιδιών και βιασμό των γυναικών.

Λίβυος ανέφερε ότι μπροστά στα μάτια του, οι Σύριοι αντάρτες βασάνισαν παιδιά και βίαζαν γυναίκες στις πόλεις που κατέλαβαν, σύμφωνα και με το λιβυκό ομοσπονδιακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το πρακτορείο ειδήσεων Arabitoday σημειώνει ότι βρέθηκαν πολλά θύματα στο Πάρκο An-Nasr και στα περίχωρα του.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Τριπόλεως δεν μπορούν να ελέγξουν τους μισθοφόρους και απλώς κλείνουν τα μάτια στα εγκλήματά τους, με αποτέλεσμα οι απλοί Λίβυοι πολίτες να αναγκάζονται να ζήσουν υπό συνεχή φόβο.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA), ο αριθμός μαχητών από τη Συρία στο έδαφος του κράτους της Βόρειας Αφρικής εκτιμάται σε 17 χιλιάδες.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι φιλότουρκοι  μισθοφόροι που πιάστηκαν αιχμάλωτοι ανέφεραν σε στρατιώτες του LNA ότι η Άγκυρα τους υποσχέθηκε πληρωμή χιλιάδων δολαρίων σε τακτική βάση.

Ωστόσο, αυτό αποδείχθηκε μέγα ψέμα με αποτέλεσμα, οι Σύριοι μισθοφόροι να προκαλούν ληστείες  με κόστος τη ζωή  ειρηνικών Λίβυων κατοίκων.

Όπου πατούν το πόδι τους οι Τούρκοι βασιλεύει η βία, η αναρχία, ενώ διαπράττονται ένα σωρό εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.  

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σύμβουλος Ερντογάν απειλεί 3 μεγάλα νησιά μας-Προσομοίωση ανακατάληψης νήσου από Γάλλους και Έλληνες πεζοναύτες προκαλεί σοκ σε Άγκυρα

Ι.Καραγκιούλ : (Θα κάνουμε δικά μας) Μοσούλη, Κιρκούκ, Χαλέπι, Τζαραμπλούς, Αφρίν, Ρόδο, Χίο, Λέσβο-Τουρκικός εθνικός...