Ένοπλες Συρράξεις

Επικίνδυνη εξέλιξη: Σύριοι μακελάρηδες εγκαταλείπουν την Λιβύη για την Ιταλία

Ορισμένοι μαχητές της Συρίας που πήγαν να πολεμήσουν στη Λιβύη έχουν εγκαταλείψει τον πόλεμο και πέταξαν για την Ιταλία, σύμφωνα με ισχυρισμούς της εφημερίδας Al-Watan.

Σύμφωνα με τις αναφορές, τουλάχιστον 17 από τους Σύριους μαχητές έφτασαν ήδη στην Ιταλία μετά από σύντομο χρονικό διάστημα στη Λιβύη.

Οι εκθέσεις ανέφεραν ότι οι Σύριοι μακελάρηδες σκόπιμα αποδέχτηκαν την εγκατάσταση στη Λιβύη για να διαφύγουν αργότερα στην Ιταλία.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR), περίπου 2.400 Σύριοι μαχητές έχουν ήδη ταξιδέψει στη Λιβύη μέχρι στιγμής.

Άλλοι 1.200 μαχητές από διάφορες φατρίες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) αναμένεται να φτάσουν στη Λιβύη τις ερχόμενες εβδομάδες. Αυτό ειπώθηκε στην δημοσιογράφο της The Investigative Journal  Lindsey Snell, με έδρα τη Μέση Ανατολή, από μια πηγή του Εθνικού Στρατού του Λιβυκού στρατού (LNA)

"Οι μισθοφόροι δεν πιστεύουν ότι θα επιστρέψουν στην Τουρκία ή τη Συρία, οπότε η προσπάθεια να φτάσουν στην Ευρώπη είναι η πιο λογική επιλογή γι 'αυτούς", ανέφερε η πηγή.

"Και τώρα, σύμφωνα με την πηγή του LNA, φαίνεται ότι ένα μέλος του ISIS που είχε αποδράσει, κατόρθωσε να συμμετάσχει σε μια ομάδα μαχητών που υποστηρίζεται από την Τουρκία και κατευθύνεται προς τη Λιβύη και προσπαθεί να φτάσει στην Ευρώπη", ανέφερε η The Investigative Journal.

Τον περασμένο μήνα, το Bloomberg News κυκλοφόρησε ένα άρθρο για την Τουρκία που προσέφερε συμβόλαια σε Σύριους μαχητές για να βοηθήσουν τη Λιβυκή Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA).

Από τότε, αρκετοί μαχητές έχουν φτάσει στη Λιβύη, κυρίως κοντά στην πρωτεύουσα, Τρίπολη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ