Ένοπλες Συρράξεις

Έδωσαν όρκο οι δυνάμεις του Χαφτάρ: «Θα συντρίψουμε τους Τούρκους» - Στέλνει συνεχώς πλοία με όπλα στη Λιβύη η Άγκυρα


Toυ Ανδρέα Μουντζουρούλια

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη Λιβύη, καθώς η Τουρκία μπήκε και επίσημα στον πόλεμο όπως ανέφερε πρώτο χθες το Πενταπόσταγμα. Ο εκπρόσωπος του LNA Αλ Μισμάρι αποκάλυψε ότι πράγματι έφθασαν Τούρκοι χθες στη Μισράτα.

Ο Αλ Μισμάρι τόνισε επίσης ότι η κρίση δεν είναι μόνο στη Λιβύη, αλλά είναι πλέον και περιφερειακή και ότι η τουρκική επέκταση στη Λιβύη θα απειλήσει και άλλες χώρες, ιδίως την Αίγυπτο.

Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι η μάχη της Τρίπολης, δεν είναι μόνο εναντίον των ένοπλων πολιτοφυλακών της κυβέρνησης Σαράζ, αλλά και εναντίον των Τούρκων.

Τη Δευτέρα, ο LNA ανακοίνωσε ότι «δεν θα δεχτεί την παρουσία κανενός ξένου στρατιώτη» στο έδαφος της Λιβύης.

Ο Aλ Μισμάρι επεσήμανε ότι η κυβέρνηση της Τρίπολης λαμβάνει στρατιωτική υποστήριξη από την Τουρκία, αλλά έδωσε υπόσχεση, ότι ο LNA δεν θα επιτρέψει την εγκαθίδρυση τουρκικής βάσης στο έδαφoς της Λιβύης.

Ο εκπρόσωπος του στρατού του LNA έστειλε στο τέλος και τελεσίγραφο στους Τούρκους και τους προειδοποίησε ότι θα τους βουλιάξει καράβια και ότι θα τους καταρρίψει αεροπλάνα.

Πάντως την ίδια στιγμή, όπως μπορείτε να δείτε και στους χάρτες που σας παρουσιάζουμε, φεύγουν συνεχώς καράβια από τουρκικά λιμάνια με κατεύθυνση τη Λιβύη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Ζωντανή Ενημέρωση: Συναγερμός στη βρετανική βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου, ήχησαν σειρήνες -Αναφορές ότι χιλιάδες Κούρδοι μαχητές μπήκαν στο Ιράν

Συναγερμός στο Ακρωτήρι λόγω απειλής σε εξέλιξη-Το Κουβέιτ ανακοινώνει απαγόρευση εξαγωγής όλων των ειδών τροφίμων-Πάνω...
Δένδιας - Κυπρος
Κύπρος 0

Γιατί τρίζει η τουρκική θέση στην Κύπρο: Η δήλωση βόμβα από Δένδια για κατοχικό στρατό και η ανακοίνωση της Άγκυρας για τους Τουρκοκύπριους

Η δήλωση Δένδια για απόσυρση 40.000 Τούρκων στρατιωτών από το νησί προκαλεί οργή στην Τουρκία που ξέρει ότι μετά τον...