Ένοπλες Συρράξεις

Ανατριχιαστικές μαρτυρίες από πρώην Τούρκο κομάντο: «Διαπράξαμε εγκλήματα πολέμου» - "Σφαγιάζαμε αθώους Κούρδους"

Ανατριχιαστική είναι η μαρτυρία πρώην Τούρκου κομάντο για τις σφαγές των Κούρδων και τα εγκλήματα πολέμου από το καθεστώς Ερντογάν. Η επιχείρηση "Πηγή Ειρήνης", των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οι αποκαλύψεις προκαλούν θλίψη και οργή.

Μαρτυρία ντοκουμέντο από Τούρκο πρώην στρατιωτικό για τις φρικαλεότητες κατά των Κούρδων. Σοκάρουν οι περιγραφές από τις σφαγές Κούρδων ανταρτών και αμάχων από τον τουρκικό στρατό.

«Αυτά που κάνει ο Isis εμείς τα κάναμε από την δεκαετία του ’90», αποκαλύπτει Τούρκος, πρώην κομάντο, στην κάμερα του Alpha, τονίζοντας πως η Τουρκία δεν θέλει να εξαφανίσει το ΡΚΚ αλλά να εξαλείψει τους Κούρδους. Ο ίδιος μιλάει υπό την προστασία του ασύλου που έχει λάβει στην Ελλάδα.

“Διαπράξαμε εγκλήματα πολέμου. Κόβαμε μέλη του σώματος των νεκρών του PKK”, αποκαλύπτει ο πρώην στρατιωτικός που περιγράφει με απόλυτη λεπτομέρεια τις θηριωδίες απέναντι στους Κούρδους αντάρτες αλλά και άμαχους. Ο Ιμπραήμ Γιαλιλαλί ήταν στρατιώτης του τουρκικού στρατού, υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις και σήμερα ζει στην Ελλάδα καθώς έχει πάρει πολιτικό άσυλο.

Ως Τούρκος στρατιώτης έχει πάρει μέρος, όπως αποκαλύπτει στον Alpha, σε φρικαλεότητες κατά των Κούρδων!

“Κόβαμε τη μύτη και τα αυτιά των νεκρών ανταρτών και αμάχων. Τα κρεμούσαμε στο λαιμό μας. Κόβαμε το κεφάλι τους και βγάζαμε φωτογραφίες. Κυκλοφόρησε ένα βίντεο όπου είχαν κόψει το κεφάλι νεκρού και το κρατούσαν στο χέρι. Εμείς στην δεκαετία του 90 κάναμε ακριβώς το ίδιο. Αυτά που κάνει ο isis εμείς τα εφαρμόζαμε όταν ήμασταν στρατιώτες την δεκαετία του 90 σε κουρδικές περιοχές και πόλεις.

https://www.youtube.com/watch?v=kSbUdPHY7uQ

«Μας ήθελαν μηχανές πολέμου»

«Ένα τραυματία αντάρτη ο οποίος μιλούσε τον βάλαμε σε ελικόπτερο. Το είδα με τα μάτια μου. Τον έριξαν στο κενό από το ελικόπτερο. Εισβάλαμε κρατώντας δοχεία καυσίμων για να κάψουμε τα χωριά. Χτυπούσαμε τους κατοίκους για να φύγουν και πυρπολήσαμε τα χωριά τους. Μάλιστα ένα παιδί σκοτώθηκε από τις φλόγες μέσα στο σπίτι«, αποκαλύπτει

Στις μάχες κατά των Κούρδων αιχμαλωτίστηκε και έμεινε κρατούμενος των ανταρτών του ΡΚΚ για δυο χρόνια. Όπως λέει τότε συνειδητοποίησε τα εγκλήματα που είχε πράξει ως Τούρκος στρατιώτης.

“Ο στόχος τους δεν ήταν το ΡΚΚ, ο στόχος τους ήταν οι Κούρδοι, να εξοντώσουν το κουρδικό λαό. Στόχος είναι η ισλαμοποίηση της περιοχής μαζί με την Τουρκία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ