Ένοπλες Συρράξεις

Ινδία: Επίθεση με βομβίδα στο Κασμίρ προκάλεσε τον τραυματισμό τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων

Οι αρχές του ινδικού Κασμίρ έκλεισαν τηλεφωνικά δίκτυα και επέβαλαν περιορισμούς στην κυκλοφορία σε μερικές περιοχές.

Επίθεση με βομβίδα προκάλεσε σήμερα τον τραυματισμό τεσσάρων αμάχων στην πόλη Αναντνάγκ του νότιου Κασμίρ, ανακοίνωσε η αστυνομία μέσω του Twitter και απέδωσε την ευθύνη σε «τρομοκράτες».

Πολλοί άνθρωποι στο Κασμίρ βρίσκονται σε αναβρασμό αφότου η Ινδία ήρε στις 5 Αυγούστου την αυτονομία του ινδικού τμήματος αυτής της περιφέρειας, ο πληθυσμός της οποίας είναι στην πλειονότητά του μουσουλμανικός. Οι αρχές του ινδικού Κασμίρ έκλεισαν τηλεφωνικά δίκτυα και επέβαλαν περιορισμούς στην κυκλοφορία σε μερικές περιοχές ώστε να περιορίσουν την εκδήλωση της δυσαρέσκειας.

Μερικοί από τους περιορισμούς αυτούς σταδιακά ήρθησαν, όμως οι επικοινωνίες με κινητά τηλέφωνα και μέσω του Ίντερνετ εξακολουθούν να παραμένουν σε μεγάλο βαθμό μπλοκαρισμένες στην κοιλάδα του Κασμίρ.

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε κυβερνητικό γραφείο και προκάλεσε τον τραυματισμό επτά ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους ένας αστυνομικός και ένας δημοσιογράφος, είπε στο Ρόιτερ αξιωματούχος της αστυνομίας, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί επειδή δεν του έχει δοθεί άδεια να μιλάει στα μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ