Ένοπλες Συρράξεις

Προς πολεμική σύγκρουση: Στόλο εξοπλισμένων με πυραύλους drones ετοιμάζουν οι Τούρκοι κατά της Ελλάδας - Αυτή πρέπει να είναι η αντίδραση της χώρας μας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Ισχυρότατο στόλο μη επανδρωμένων οχημάτων εξοπλισμένων με πυραύλους που θα πετούν σε ύψος 40.000 ποδών ετοιμάζει η Τουρκία με εταιρεία του είδους από την Ινδονησία, δημιουργώντας συνθήκες «ασφυξίας» μελλοντικά στο ήδη "μολυσμένο" απο την ακτινοβολία των τουρκικών ραντάρ  Αιγαίο, αλλά  και τον Έβρο κατά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.  

Η εταιρεία Aircraft PT Dirgantara της Ινδονησίας (PTDI) συμφώνησε με την  τουρκική Aerospace Industries (TAI) για να παράγουν εξοπλισμένα με πυραύλους μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), τα οποία θα είναι ικανά να πετούν σε μέγιστο ύψος 40.000 ποδιών.

https://youtu.be/7RYNahOy_MI?t=64

 

«Η TAI έχει μακρά εμπειρία στην κατασκευή UAV υψηλού υψομέτρου. Θα συνεργαστούμε μαζί τους στο έργο», δήλωσε η διευθύντρια της PTDI Elfien Goentoro.

Η τουρκική κρατική εταιρεία TAI έχει κατασκευάσει  UAV ή drones που χρησιμοποιούνται από τον τουρκικό στρατό και πετούν σε ύψος 20.000 ποδών,  και είναι εξοπλισμένα με  πυραύλους και συστήματα νυχτερινής όρασης και παρατήρησης .

Η εταιρεία από την Ινδονησία PTDI αναπτύσσει επί του παρόντος ένα UAV μεσαίου υψομέτρου.

Η  διευθυντής παραγωγής της PTDI Arie Wibowo πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της χώρας θέλησε να διασφαλίσει ότι η συνεργασία μεταξύ PTDI και TAI για την παραγωγή UAV λαμβάνει χώρα για να μειώσει την εξάρτηση από τους κατασκευαστές των δυτικών χωρών .

«Χρειαζόμαστε μια έμπειρη εταιρεία όπως η TAI, μια εταιρεία από μια μουσουλμανική χώρα με προηγμένη τεχνολογία στον κλάδο της αεροπορίας», δήλωσε η Arie, προσθέτοντας ότι αρκετές άλλες εταιρείες ενδιαφέρονται για απευθείας πωλήσεις και όχι για μεταφορά τεχνολογίας.

 

Το έργο κατασκευής από κοινού στόλου εξοπλισμένων UAV αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα έως τρία χρόνια, τόνισε  η Arie, προσθέτοντας ότι οι PTDI και TAI σχεδίαζαν επίσης να αναπτύξουν τα αεροσκάφη CN-235 και N219, τα δύο κορυφαία προϊόντα της PTDI.

Εν τω μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της ΤΑΙ  Temel Kotil εξέφρασε την ελπίδα ότι η συνεργασία θα έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή υψηλής ποιότητας UAV, λέγοντας ότι PTDI είχε μια φήμη ως σημαντικός παίκτης στην ασιατική αεροδιαστημική βιομηχανία.

Με λίγα και απλά λόγια …οι Τούρκοι μακριά από αδιάκριτα «βλέμματα» των δυτικών ετοιμάζουν έναν στόλο…ναι..εναέριο στόλο από εκατοντάδες εξοπλισμένα με πυραύλους και όλα τα σύγχρονα όργανα  μη επανδρωμένα οχήματα , για να υλοποιήσουν εντελώς αναίμακτα και με μικρό κόστος τις μελλοντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις τους στο Αιγαίο , την  κυπριακή ΑΟΖ, την Συρία η οπουδήποτε άλλου αυτοί κρίνουν.

Πρόκειται για ένα «θανάσιμο εναέριο οπλικό σύστημα» μη επανδρωμένων αεροχημάτων, τα οποία δρώντας μαζικά σε μεγάλους αριθμούς και εξοπλισμένα με εγχώριας κατασκευής πυραύλους αποτελούν μέγα-κίνδυνο για τα ελληνικά νησιά.

Από την άλλη πλευρά η ελληνική πολιτική ηγεσία που ελέγχει την χρηματοδοτική ροή στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δεν έχει κατανοήσει την τρομερή ισχύ των εξοπλισμένων μη επανδρωμένων οχημάτων σε επειχειρήσεις του  πολύ κοντινού μέλλοντος  .

https://youtu.be/SW88Q1r5XzA

Παράδειγμα του τι σημαίνει στο σύγχρονο πεδίο μάχης τα εξοπλισμένα drones ήταν η επίθεση των τζιχαντιστών  «ανταρτών» στις δύο ρωσικές βάσεις στην Συρία πριν μια εβδομάδα , όταν με πενιχρά χρήματα και ασήμαντα υλικά , Τζιχαντιστές  φέρονται να κατασκεύασαν drone τα οποία έριξαν βόμβες σε υπερσύγχρονα και πανάκριβα αεροσκάφη της ρωσικής αεροπορίας προκαλώντας πολλαπλάσιες σοβαρές ζημιές.

https://youtu.be/Q-lz2xyGrV8?t=4

Τα εξοπλισμένα drone είναι τα σύγχρονα « πυρπολικά» της ελληνικής επανάστασης του 1821 , τα οποία κατέστρεψαν μεγάλο μέρος του πανίσχυρου τουρκικού στόλου που διέθετε τότε πολεμικά  πλοία με δύο και  τρείς σειρές κανόνια, τα οποία δεν μπορούσαν να πλησιάσουν τα ελληνικά ούτε σε απόσταση χιλιομέτρων. 

Ας το καταλάβουν οι κυβερνώντας και ας δώσουν λίγα σχετικά χρήματα στους Έλληνες ειδικούς για να κατασκευάσουν με μικρό κόστος εναέρια εξοπλισμένα με πυραύλους συστήματα που θα αλλάξουν το ρου των γεγονότων σε μια μελλοντική ελληνο-τουρκική σύγκρουση.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο «Πήγασος» το ελληνικό drone της πολεμικής αεροπορίας ήταν δημιούργημα Ελλήνων που όταν κατασκευάστηκε θεωρούνταν  ένα από τα πιο σύγχρονα μη επανδρωμένα οχήματα της κατηγορίας του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ