Βαλκάνια

Έντι Ράμα για επίσκεψη Μπλίνκεν στην Αλβανία: "Το σπίτι του Αλβανού είναι του Θεού και του φίλου"

Ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα σχολιάζοντας την επικείμενη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, στα Τίρανα ανέφερε ότι η άφιξη ενός Υπουργού Εξωτερικών σε ταραγμένους καιρούς, έχει ιδιαίτερη αξία για την Αλβανία.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός είπε επίσης ότι ο Μπλίνκεν θα βρει στην Αλβανία μια αφοσιωμένη χώρα του ΝΑΤΟ, ένα πρόθυμο μέλος της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας να συνεχίσει τις ολόπλευρες επενδύσεις για την αύξηση των αμυντικών ικανοτήτων, σε στενή συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ανάρτηση του Έντι Ράμα:

Η ΑΦΙΞΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΡΑΤΟΥΣ σε τόσο δύσκολους καιρούς για τον κόσμο, καθώς και η επιλογή να επισκεφθεί την περιοχή μας κάνοντας ακριβώς στάση στην Αλβανική πρωτεύουσα, έχουν ιδιαίτερη αξία για την Αλβανία.

Καθώς ετοιμαζόμαστε να καλωσορίσουμε τον πολύτιμο φίλο, θέλω να επαναλάβω την πλήρη δέσμευση της Αλβανίας στη στρατηγική εταιρική σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο γραμματέας Μπλίνκεν στα Τίρανα θα βρει μια χώρα σύμμαχο αφοσιωμένη στην ειρήνη, τη δημοκρατική σταθερότητα και την περιεκτική συνεργασία σε αυτή την περιοχή.

Η Αλβανία έχει απλώσει χέρι φιλίας σε όλους τους γείτονες της περιοχής και υποστηρίζει ανεπιφύλακτα τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης των Ηνωμένων Πολιτειών για εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας, ως αδιαμφισβήτητο στρατηγικό κλειδί για την ασφάλεια, την ανάπτυξη και την ευημερία της ενότητας των λαών μας στην η καρδιά της Ευρώπης, όπου το παρελθόν είναι γεμάτο τραγωδίες, συγκρούσεις και καθυστέρηση, πρέπει να αφήσει τη χώρα του μέλλοντος γεμάτη ευκαιρίες, εταιρικές σχέσεις και πρόοδο.

Θα βρει μια αφοσιωμένη χώρα του ΝΑΤΟ, έτοιμο μέλος της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας για να συνεχίσει τις ολοκληρωμένες επενδύσεις για την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας, σε στενή συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στη συνέχεια, η Αλβανία είναι έτοιμη να εμπλακεί με νέα στρατεύματα και πόρους, στο πλαίσιο της συλλογικής δέσμευσης όλων των χωρών μελών για ενίσχυση του ΝΑΤΟ, προς υπεράσπιση των αναφαίρετων αξιών που ενσαρκώνουν τον ίδιο τον υπαρξιακό λόγο της δημοκρατικής μας κοινότητας.

Η χώρα μας είναι στο πλευρό των Ηνωμένων Πολιτειών στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και σε αντίθεση με οποιοδήποτε παράδειγμα ολοκληρωτισμού και ο υπουργός Εξωτερικών θα βρει την Αλβανία αποφασισμένη ανεπιφύλακτα να υποστηρίξει τον φιλικό πόλεμο της Ουκρανίας για την ελευθερία και την επιβίωσή της.

Ο υπουργός Μπλίνκεν θα βρει μια ευγνώμων Αλβανία για την αναντικατάστατη φιλία και την ανεπιφύλακτη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στο δρόμο του ριζικού μας μετασχηματισμού, ειδικά αυτή τη στιγμή, μια ευγνώμων Αλβανία για την πολύτιμη συνεργασία των Ηνωμένων Πολιτειών στην ιστορική μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος, όπου η η κυβέρνηση που έχω το προνόμιο να ηγηθώ παραμένει αποφασιστικά ο εγγυητής της ανεξαρτησίας της νέας δικαιοσύνης, στη μεγάλη προσπάθεια να αναιρεθεί η παλιά κουλτούρα της ατιμωρησίας.

Η αναβίωση της δημόσιας πίστης στη δικαιοσύνη, εκτός από κάποια ουσιαστικά χτυπήματα κατά της διαφθοράς στα υψηλότερα επίπεδα, αποτελεί ένα πρώτο ουσιαστικό επίτευγμα της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης στη νέα μας πορεία δημοκρατικής πολιτείας, όπου η καθιέρωση του ισότιμου κράτους δικαίου συνιστά τη θεμελιώδη προϋπόθεση του εποχικού διαχωρισμού με τα τελευταία εκατό χρόνια ανισότητας ενώπιον του νόμου σε αυτή τη χώρα. Για να συνεχίσουμε με επιτυχία σε αυτήν την εξαιρετικά απαιτητική πορεία, η συνεχής βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών στην αύξηση και ενίσχυση των δυνατοτήτων μας είναι αναμφίβολα μία από τις απαραίτητες προϋποθέσεις αυτής της αποφασιστικής φάσης για την εδραίωση του κράτους δικαίου και για την ανάκτηση τόσο χαμένου χρόνου, όχι μόνο στην το μακρινό παρελθόν αλλά και στο εγγύς μέλλον, για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα βρει μια εργαζόμενη Αλβανία, με συνεχή οικονομική ανάπτυξη και με απτή μετασχηματιστική βούληση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά και με πλήρη επίγνωση των κενών και των ακόμη πολυάριθμων ελλείψεων που πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσω εμβάθυνσης μεταρρυθμίσεων που εγγυώνται τη χρηστή διακυβέρνηση στο κάθε επίπεδο, ενθαρρύνει τον μετασχηματισμό σε κάθε τομέα, ενδυναμώσει τις τοπικές κοινωνίες, προώθηση της ισότητας των φύλων, τόνωση ομάδων συμφερόντων, επιτάχυνση του εκσυγχρονισμού, εξασφάλιση Ως εκ τούτου, ο Γραμματέας Μπλίνκεν θα βρει και στην Αλβανία την πρόσκλησή μας ότι ο ίδιος και τα αμερικανικά κόμματα συνολικά ενθαρρύνουν τις εταιρείες της φίλης χώρας να επενδύσουν στους στρατηγικούς τομείς της αλβανικής οικονομίας, καθώς και να ενθαρρύνουν τους συμπολίτες τους να επισκεφθούν την τουριστική Αλβανία, η οποία μέχρι αναρριχημένος με πλήρη αξία στην premier league του Μεσογειακού τουρισμού.

Καλώς ήρθες κύριε Γραμματέα!

Το σπίτι του Αλβανού είναι του Θεού και του φίλου.

Η φιλία σας μας τιμά!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...