Βαλκάνια
Ενημερώθηκε στις:

Κόλαση στο Κόσοβο! Επέμβαση της KFOR με πυρά... υπάρχουν τραυματίες (βίντεο)

Όπως αναφέρουν, βόμβες κρούσης πετούν προς όλες τις κατευθύνσεις και ακούγονται πυροβολισμοί και η επίθεση έγινε από την KFOR.

Μόλις λίγα λεπτά πριν από αυτό, ο Igor Simić, εκπρόσωπος της Σερβικής Λίστας, κάλεσε τους πολίτες, πάνω από χίλιους από αυτούς, συγκεντρωμένους μπροστά από το κτίριο του δήμου στο Zvečan, να καθίσουν ήσυχοι στο έδαφος, με τα χέρια ψηλά. .

Αυτή τη στιγμή, οι άνθρωποι σε εκείνο το μέρος είναι φοβισμένοι, ακούγονται κραυγές και έχουν πέσει πολλά δακρυγόνα.

Έχουν επίσης αναπτυχθεί κοντά στο δημοτικό κτίριο στο Zvečan.

Ελεύθερος σκοπευτής στο δήμο Zubin potok

Ο Dragiša Milović, πρόεδρος του δήμου Zvečan, είπε ότι είπαν στους εκπροσώπους της KFOR ότι το δημοτικό κτίριο χτίστηκε από τους πατέρες και τους παππούδες τους, όχι από τον Albin Kurti.

Τώρα περιμένουμε την απάντηση της KFOR.

Σίμιτς: «Είμαστε εδώ και περιμένουμε»

 

Ο αντιπρόεδρος της Σερβικής Λίστας, Igor Simić, απευθύνθηκε στους δημοσιογράφους στο Zvečan, οι οποίοι επεσήμαναν ότι είπαν στους εκπροσώπους της KFOR ότι οι πολίτες δεν θα καταφύγουν μέχρι να αποσυρθούν οι ειδικές δυνάμεις ROSU από το δημοτικό κτίριο και ότι το κτίριο θα ασφαλίζονται από στρατιώτες της KFOR.

"Τώρα μιλάμε σε υψηλότερο επίπεδο. Είμαστε εδώ και περιμένουμε", επεσήμανε ο Σίμιτς.

Τόνισε ότι η KFOR πρέπει να εμποδίσει τη λεγόμενη αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου να παρενοχλήσει τον σερβικό λαό.

Τα μέλη της KFOR κοιμούνται

 

Απείλησαν: Διασκορπιστείτε αλλιώς θα απομακρύνουμε μόνοι μας τους πολίτες

 

Εκπρόσωπος της KFOR μίλησε σήμερα με τους εκπροσώπους της Σερβικής Λίστας στο Zvečan και ζήτησε να διαλυθούν οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν μπροστά στον δήμο.

Προειδοποίησε ότι, διαφορετικά, η KFOR θα αναλάβει δράση για να απομακρύνει τους ίδιους τους πολίτες.

Ο πρόεδρος της Σερβικής Λίστας, Γκόραν Ράκιτς, απάντησε ότι υπάρχουν άοπλοι άνθρωποι μπροστά στον δήμο στο Zvečan και ότι σύντομα θα ενωθούν γυναίκες και παιδιά,όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος του Tanjug.

Στη συνέχεια, η KFOR κάλεσε τα μέσα ενημέρωσης που έκαναν ρεπορτάζ στην αλβανική γλώσσα να εισέλθουν στο δημοτικό κτίριο, όπου η αστυνομία τους είπε ότι ήταν για τη δική τους ασφάλεια.

Οι δημοσιογράφοι που κάνουν ρεπορτάζ στα σερβικά βρίσκονται ακόμα έξω, μπροστά από το δημοτικό κτίριο, καθώς και κάποιοι από τους δημοσιογράφους που κάνουν ρεπορτάζ στα αλβανικά, οι οποίοι δεν μπήκαν στο δημοτικό κτίριο.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ