Βαλκάνια
Ενημερώθηκε στις:

Κόσοβο: Σέρβοι και Ρώσοι στα οδοφράγματα δεν κρατούν λουλούδια αλλά αυτόματα όπλα και χειροβομβίδες (Βίντεο)

Ρώσοι της οργάνωσης Wagner μαζί με "Λύκους της νύχτας"  και Σέρβους  παραστρατιωτικούς βρίσκονται στα οδοφράγματα στα σύνορα Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας, οπλισμένοι μέχρι τα δόντια και πανέτοιμοι για όλα αποκαλύπτουν αλβανικές δημοσιογραφικές πηγές.

Σε βίντεο που δημοσίευσε το βοσνιακό μέσο Istraga φαίνονται πολλά άτομα οπλισμένα με αυτόματα όπλα.
Αυτό που ξεχωρίζει σε αυτές τις εικόνες είναι το σύμβολο του λεγόμενου Ρωσοσερβικού Ανθρωπιστικού Κέντρου (SRHC) που βρίσκεται στη Νις της Σερβίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Στα οδοφράγματα στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, υπάρχουν άνθρωποι οπλισμένοι με αυτόματα όπλα. Στο βίντεο που κατέχει η Istraga μπορείτε να δείτε και σύμβολα του Ρωσοσερβικού Ανθρωπιστικού Κέντρου από το Nishi», αναφέρει η περιγραφή του βίντεο.

Ο αρχηγός της ρωσικής εθνικιστικής οργάνωσης «Λύκοι της νύχτας», Aleksandr Zaldostanov, μέσω ανάρτησής του στο Telegram, επιβεβαιώνει ότι ορισμένα μέλη βρίσκονται στα οδοφράγματα στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο. Αυτή η ομάδα έχει αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με τον Πούτιν, ο οποίος συχνά περιγράφεται στα σερβικά μέσα ενημέρωσης ως «φίλοι», ενώ είναι γνωστή και η παρουσία μελών της Wagner στην περιοχή.

Δήλωση του επικεφαλής των Ρώσων Λύκων της νύχτας

"Το 1380, η μάχη έλαβε χώρα στο πεδίο Kulikovo και το 1389 - στο Κοσσυφοπέδιο. Και οι δύο μεγάλες μάχες αποτέλεσαν τη βάση για την αποκατάσταση της πνευματικής και εθνικής ενότητας τόσο του σερβικού όσο και του ρωσικού λαού. Αυτές ήταν δύο μεγάλες νίκες τόσο του σερβικού όσο και του μέχρι τότε κατακερματισμένου ρωσικού λαού.

Σήμερα, μια παρόμοια μάχη για τις ίδιες αξίες έχει φουντώσει ξανά στην Ανατολική Ουκρανία (Νέα Ρωσία) και βρίσκεται σε εξέλιξη κοντά στις περιοχές Αβντέεκα, Μπαχμούτ και Μαριίνκα.

Ο Θεός να δώσει αυτές οι νίκες να συνεχιστούν και στο έδαφος της πολύπαθης Σερβίας. Τονίζω ότι η αποκατάσταση της πνευματικής και εθνικής ενότητας είναι ο μόνος τρόπος για την επιβίωσή μας, για την οποία πρέπει να αγωνιστούμε.

Να γιατί «Η νίκη της Σερβίας θα είναι η νίκη της Ρωσίας, όπως η νίκη της Ρωσίας θα είναι η νίκη της Σερβίας», είπε ο επικεφαλής των Ρώσων Λύκων για το  Κόσοβο, οι οποίοι ήρθαν να στηρίξουν τους Σέρβους αδερφούς σε όλη τη Σερβία", αναφέρει ο ίδιος.

Αυτή η ρωσική οργάνωση συμμετέχει τακτικά σε εθνικιστικές πορείες, που χρηματοδοτούνται από το Κρεμλίνο και είναι βαθιά ενσωματωμένες στη δομή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Οι Ρώσοι “Λύκοι” είναι γνωστοί για την υποστήριξή τους στους Σέρβους στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά και για την υποστήριξή τους στους «Ορθόδοξους Αδελφούς».

Το Ρωσοσερβικό Ανθρωπιστικό Κέντρο, το οποίο ιδρύθηκε το 2012 και φέρεται να στοχεύει σε παρεμβάσεις σε περιπτώσεις καταστροφών και φυσικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, συνοδεύτηκε από διαμάχες και κατηγορίες σχετικά με τον πραγματικό σκοπό του, αφού πολλοί θεωρούν ότι εκτελεί επιχειρήσεις κατασκοπείας.

Το 2017, ο ανώτερος αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για την Ευρώπη και την Ευρασία, Brian Hoyt Yee, εξέφρασε την ανησυχία του ότι το SRHC θα μπορούσε να μετατραπεί στο «μεγάλο μάτι» στα Βαλκάνια.

Το SRHC ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2012 βάσει συμφωνίας μεταξύ των κυβερνήσεων της Σερβίας και της Ρωσίας, που υπεγράφη στη Νις από τον τότε Υπουργό Εσωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς, και τον τότε Ρώσο υπουργό Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης και νυν άμυνας, Σεργκέι Σοιγκού.

Η KFOR ξεκινά στρατιωτικές ασκήσεις σε μια προσπάθεια επίδειξης δύναμης στην περιοχή

Η αποστολή KFOR υπό το ΝΑΤΟ θα πραγματοποιήσει τις επόμενες ημέρες τακτική στρατιωτική άσκηση κοντά στη βάση της στην Novosella.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την KFOR, "η άσκηση αποσκοπεί στην εκπαίδευση των μονάδων της KFOR με σκοπό την εγγύηση της ελευθερίας κινήσεων σε έκτακτες καταστάσεις, και θα περιλαμβάνει μια σειρά τακτικών προσομοιώσεων και υλικοτεχνικών δραστηριοτήτων με χρήση  στρατιωτικών οχημάτων, βαρέων οχημάτων μηχανικού και ελικοπτέρων", αναφέρει η ανακοίνωση.

Ουσιαστικά η δύναμη του ΝΑΤΟ, ετοιμάζεται να δράσει κατά των σερβικών οδοφραγμάτων στα σύνορα με την Σερβία, με σκοπό να επικρατήσει έναντι των Σέρβων, οι οποίοι είναι άγνωστο το πως ακριβώς θα αντιδράσουν, λαμβανομένου του γεγονότος ότι κουβαλάνε όπλα  και έχουν Ρώσους μισθοφόρους και παραστρατιωτικούς στο πλευρό τους.    

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ