Βαλκάνια

Κόσοβο: Υπέβαλε αίτηση για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Αλμπίν Κούρτι, υπέβαλε σήμερα αίτημα για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αρχίζοντας μια διαδικασία η οποία μπορεί να πάρει χρόνια, αν όχι δεκαετίες, και εξαρτάται από την εξομάλυνση των σχέσεων του Κοσόβου με τη Σερβία.

Ο Κούρτι, ο οποίος είχε δηλώσει αυτή την εβδομάδα πως το Κόσοβο θα υποβάλει επισήμως αίτημα ένταξης στην ΕΕ, κατέθεσε την αίτησή του στην Πράγα, καθώς η Τσεχική Δημοκρατία ασκεί κατά το τρέχον εξάμηνο την προεδρία της Ένωσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Bellhara
Ελληνοτουρκικά 0

Πως και γιατί θα πρέπει να στηθεί επιχείρηση φίλιας αεροναυτικής συνοδείας της Φρεγάτας BELHARA ΚΙΜΩΝ μέχρι τη Σαλαμίνα; Οι τρείς "συμπτώσεις"

Ποιός ελέγχει πλήρως την Λιβύη και τις ακτές της Συρίας, ώστε να μην "ξεφύγει" από εκεί κανένα drone "αγνώστου...