Βαλκάνια

Σερβικά Τζιπ & κομάντος στα συνοριακά βουνά με το Κόσοβο! Αλβανός ειδικός: Μεταφέρουν όπλα οι Σέρβοι στους συμπατριώτες στην Πρίστινα

Όλα ξανά κρέμονται σε μια κλωστή στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο, αφού τίποτα δεν είναι όπως πριν, ενώ ειδικά οι Σέρβοι αξιωματούχοι μιλούν για σχέδιο εξόντωσης της σερβικής κοινότητας, για αυτό και υπάρχουν πληροφορίες για πιθανή εξέγερση σε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ο Αλβανός πολιτικός αναλυτής Γκαζμίρ Ράτσι δημοσίευσε εικόνες από το βουνό Corrovoca στο Istog, όπου φαίνονται πολλά τζιπ τα οποία είναι σερβικά.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε μαρτυρίες κατοίκων  από εκεί που πιστοποιούν είπε ότι χθες φάνηκαν τζιπ του σερβικού στρατού σε αυτά τα βουνά.

«Σύμφωνα κατοίκους, πολλά τζιπ του Σερβικού Στρατού εθεάθησαν χθες σε Bjeshka, Corrovoda, Istog», ανέφεραν Αλβανοί της περιοχής.

Μεταφορά σερβικού οπλισμού και παραστρατιωτικών στην περιοχή

Ο Αλβανός πολιτικός αναλυτής Skender Zogaj ζήτησε έρευνα και αναφορά στις τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “δεν πρέπει να μένει κανείς με σταυρωμένα τα χέρια όταν πρόκειται για ζητήματα αυτοάμυνας.
«Όσον αφορά τον οπλισμό Σέρβων αμάχων στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και τις ύποπτες κινήσεις τους, θα πρέπει να διερευνηθούν προσεκτικά και να αναφερθούν στις τοπικές αρχές.

Δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, να συγκροτηθούμε, να εκπαιδευτούμε και να λειτουργήσουν στα δημοτικά κέντρα μονάδες εφέδρων, με συγκεκριμένα καθήκοντα αυτοάμυνας. Αναμφίβολα, η αυτοάμυνα πρέπει να είναι επαρκής με τόσους παράγοντες κινδύνου!

Οι μετακινήσεις ένοπλων Σέρβων παραστρατιωτικών στα βουνά του Istog δεν χρειάζεται να σχολιαστούν, αλλά πρέπει να απαγορευθούν αυστηρά!», κατέληξε ο Zogaj.

Έρχεται κρίση την 21η Νοεμβρίου στην περιοχή

Ο Αλβανός ειδικός σε θέματα ασφάλειας, Drizan Shala, είπε ότι θα πρέπει να ζητηθεί από τις ΗΠΑ να συνεχίσουν την πολιτική πίεση στο Βελιγράδι για να εγκαταλείψει τα σχέδδια του στο Κοσσυφοπέδιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η 21η Νοεμβρίου, είναι η μέρα που θα υπάρξουν ενέργειες από σερβικές παράλληλες δομές στο βορρά που θα επιχειρήσουν να επιτεθούν στους αλβανικούς θεσμούς ( αστυνομία και Δήμους).

Πολλοί εκτιμούν επιδείνωση της κατάστασης στο βορρά λόγω ειλημμένης απόφασης των Σέρβων να ενωθούν με την Σερβία.

Αλβανός ειδικός ανέφερε ότι “οι Σέρβοι έχουν το δόγμα «να σκοτώνεις τη νύχτα και να θρηνείς τη μέρα», και υπάρχει πιθανότητα αυτό το σενάριο να πραγματοποιηθεί στα βόρεια της Μιτρόβιτσα.

Δεν αποκλείεται καθόλου το ενδεχόμενο, να έχουμε προβοκάτσια από τους ίδιους τους Σέρβους και μετά να κατηγορηθούν οι Αλβανοί για να ενισχυθούν τα επιχειρήματα ότι «κινδυνεύουν από τους Αλβανούς», ζητώντας βοήθεια από την Σερβία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρξει έκρηξη και επεισόδια  στις 21 Νοεμβρίου, εάν τελικά δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των δύο μερών στις Βρυξέλλες.

Η Σερβία θα δημιουργήσει προβλήματα σε εκείνο το τμήμα της χώρας του Κοσσυφοπεδίου που εξακολουθεί να μην έχει το δικαίωμα να αποσταλεί ειδική μονάδα ( Βόρεια Πρίστινα)   σύμφωνα με τη συμφωνία με την KFOR".

Ο Σέρβος πρόδρος Α. Βούτσις προσπαθεί να δημιουργήσει επεισόδια στο βορρά λένε οι Αλβανοί

"Το Κοσσυφοπέδιο θα πρέπει να επιδιώξει με όλες του τις δυνάμεις να επεκτείνει την κυριαρχία του εκεί, συμφωνώντας με την KFOR να στείλει κάποιους κομάντος της KSF εκεί.

Το Κοσσυφοπέδιο δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα της Σερβίας, οι Σέρβοι στο βορρά κινδυνεύουν να γίνουν τροφή της εθνικιστικής ατζέντας της Σερβίας. Ο Βούτσιτς και η Σερβία είναι ίδιοι με τον Μιλόσεβιτς, μόνο η μάσκα έχει αλλάξει, το πρόσωπο παραμένει ίδιο”, καταλήγει ο ίδιος.

«Οι Σέρβοι στο Κοσσυφοπέδιο δεν  θα μείνουν σιωπηλοί για πάντα. Ο Κούρτι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και δεν θα λάβει καμία προειδοποίηση. Αν οι Σέρβοι απαντήσουν στην βία της  Πρίστινα, θα κατηγορήσουν την Σερβία για όλα», είπε ο Βούτσιτς.

 Ο Σέρβος πρόεδρος Βούτσιτς σχολίασε και την προκήρυξη εκλογών στους σερβικούς δήμους όπου παραιτήθηκαν οι Σέρβοι δήμαρχοι.

«Δεν θέλουν καθόλου να έχουν έναν Σέρβο στο σύστημά τους. Δείχνει πόσο πρόθυμοι είναι να προκαλέσουν επεισόδια και χάος. Είναι ξεκάθαρο ότι προετοιμάζονται για αυτό», τόνισε ο Βούτσιτς, ο οποίος ουσιαστικά προειδοποιεί και αυτός για άσχημες εξελίξεις σύντομα.

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μέσω αναφορών των αρμοδίων στρατιωτικών υπηρεσιών των χωρών της ΕΕ, μέλη των οποίων βρίσκονται στο Κοσσυφοπέδιο, διαπίστωσαν υπερβολικά “μεγάλο” αριθμό σερβικών ένοπλων ομάδων κοντά στα οδοφράγματα, που έχουν όπλα στα χέρια.

Αυτά σε συνδυασμό με τους 561 Σέρβους αστυνομικούς μπορούν να προκαλέσουν ένταση, κατά την οποία από το πιο απλό επεισόδιο μπορεί να πέσει η πρώτη “ντουφεκιά”, και τότε θα ξεκινήσει κάτι που χειρότερο και πιο επικίνδυνο για όλα τα Βαλκάνια.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Εκσυγχρονίζονται οι ΕΔ! Μοίρες μη επανδρωμένων αεροσκαφών UCAV Talos 2 και Γρύπας το αντίδοτο στη “Γαλάζια Πατρίδα” και τη “Μεγάλη Ρούμελη”

Οφείλουμε να περάσουμε στο στάδιο της ισοδύναμης κρούσης κατά των μικρασιατικών παραλίων με γενικευμένο τρόπο κατά των...