Βαλκάνια

Ε. Ράμα: Τα UAV Bayraktar θα τεθούν σε λειτουργία σύντομα μετά τους δορυφόρους

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, ο οποίος υπέγραψε δορυφορική συμφωνία, δήλωσε ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar, τα οποία η χώρα του έχει συμφωνήσει να αγοράσει από την Τουρκία, θα τεθούν σε λειτουργία πολύ σύντομα.

Με τη συμμετοχή του Ράμα, υπογράφηκε σύμβαση δορυφορικής υπηρεσίας αξίας 6 εκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ της Αλβανικής Εθνικής Υπηρεσίας Πολιτικής Άμυνας και της εταιρείας «Satellogic USA Inc» για την παρακολούθηση της χώρας με προηγμένες τεχνολογίες στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας.

Ο Ράμα, στην ομιλία του, δήλωσε ότι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τι συμβαίνει σε πολλές περιοχές με τον δορυφόρο και ότι θα μπουν σε μια διαφορετική εποχή σε θέματα όπως η επιβολή του νόμου, η καταπολέμηση της διαφθοράς και η ενίσχυση του κράτους.

Αναφερόμενος στη δήλωση που έκανε νωρίτερα ότι θα αγοράσουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar από την Τουρκία, ο Ράμα δήλωσε ότι αυτά τα UAV θα τεθούν σε επιχειρησιακή λειτουργία πολύ σύντομα.

Ο Ράμα είπε: «Αυτούς τους δορυφόρους θα ακολουθήσουν πολύ σύντομα drones. Σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις, αποφασίσαμε να τους ολοκληρώσουμε και να αγοράσουμε οπλισμένα drones. Φυσικά, τα οπλισμένα drones είναι για ακραίες καταστάσεις κατά της τρομοκρατίας ή ενός πιθανού εχθρού. Ωστόσο, αυτά τα drones έχουν μια σειρά από συμπληρωματικές λειτουργίες σε αρμονία με τους δορυφόρους», είπε.

Ο υπουργός Άμυνας Νίκο Πελέσι (Niko Peleshi) είπε επίσης ότι η σύμβαση περιλαμβάνει τη χρήση δύο δορυφόρων που ονομάζονται "Albania-1" και "Albania-2" για μια περίοδο 3 ετών σε διαφορετικά θέματα όπως η παρατήρηση του εδάφους της χώρας, η ανάπτυξη τεχνικών και επαγγελματικές ικανότητες για τη χρήση της δορυφορικής υπηρεσίας, την επεξεργασία του συστήματος γεωγραφικών πληροφοριών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ