Βαλκάνια

Φιρμάνι Τούρκου πρέσβη στα Σκόπια για 80 ‘Γκιουλενιστές” ενώ ο ίδιος ενέπλεξε όλες τις χώρες των Βαλκανίων

Το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία το 2016, ήταν η κολυμβήθρα του Σιλωάμ, από την οποία η Άγκυρα, στην δική της φιλοσοφία “ξέπλυνε” όλες τις αμαρτίες του καθεστώτος Ερντογάν, για να απαιτήσει στην συνέχεια την έκδοση κατα δοκούν “Γκιουλενιστών” απο χώρες των Βαλκανίων, Σερβία, Κοσσυφοπέδιο, Σκόπια, Ελλάδα κά.  

Χθες, ο  πρεσβευτής της Τουρκίας στα Σκόπια, Χασάν Μεχμέτ Σεκίζκοκ, δήλωσε με περίσσεια αλαζονεία ότι η χώρα του έχει ζητήσει από τα Σκόπια, την έκδοση και την απέλαση περίπου 80 μελών της  οργάνωσης FETO .

Ο Σεκίζκοκ, στη συνάντηση με δημοσιογράφους στην πρεσβευτική κατοικία στα Σκόπια, υπενθύμισε ότι στις 15 Ιουλίου 2016, η Τουρκία γνώρισε μια απόπειρα πραξικοπήματος, μια πρωτοφανή απόπειρα στην παγκόσμια ιστορία.

Ο πρέσβης είπε ότι η απόπειρα πραξικοπήματος ήταν ανεπιτυχής χάρη στην ηγεσία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς και στην αποφασιστική στάση των δυνάμεων ασφαλείας και του τουρκικού λαού.

«Οι υπεύθυνοι για την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου στο εσωτερικό της χώρας οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη. Η οργανωτική δομή της FETO εντός των κρατικών θεσμών έχει αποκρυπτογραφηθεί.

Οι συγκαλυμμένες δομές της FETO εκτός κρατικών θεσμών που περιλαμβάνουν τους τομείς της εκπαίδευσης, των μέσων ενημέρωσης και της οικονομικής ζωής έχουν εξαλειφθεί. Η FETO, μετά την εξάλειψη της δομής της στην Τουρκία, άλλαξε τη στρατηγική της. Έχει αρχίσει να δίνει σημασία στις δραστηριότητές της στο εξωτερικό. Για το λόγο αυτό, η καταπολέμηση της διάρθρωσης της FETO στο εξωτερικό είναι ένα από τα σημεία προτεραιότητας της Τουρκίας», δήλωσε ο Χασάν Μεχμέτ Σεκιζκόκ.

Ο Σεκίζκοκ τόνισε ότι η παρουσία του FETO στα Σκόπια  συνεχίζεται.

«Τρία σχολεία που συνδέονται με τη FETO λειτουργούν σε Σκόπια, Τέτοβο και Στρούγκα υπό το πρόσχημα  εκπαιδευτικού ιδρύματος. Αναμένουμε από τα Σκόπια να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα σχετικά με το κλείσιμό τους και την έκδοση προσώπων που συνδέονται με το FETO.

Δίνουμε έμφαση σε αυτές τις απαιτήσεις στο υψηλότερο επίπεδο. Θα παρακολουθήσουμε αυτό το θέμα μέχρι να εξαλειφθεί πλήρως αυτή η τρομοκρατική οργάνωση από τη χώρα αυτή. Αναμένουμε από όλες τις χώρες (Ελλάδα) να συνεργαστούν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε όλες τις μορφές και εκδηλώσεις της», δήλωσε ο ίδιος.

Την άμεση έκδοση των «τρομοκρατών», όπως τους είχε χαρακτηρίσει από το 2019, έχει ζητήσει από την Ελλάδα, ο τότε Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ.

Η Τουρκία μέσω της οργάνωσης των Γκιουλενιστών έχει βρει πάτημα για να επεμβαίνει στα εσωτερικά χωρών των Βαλκανίων, εκβιάζοντας και απειλώντας κατά δοκούν.

Την ίδια στιγμή η χώρα έχει καταστεί ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης για όλους τους ιδεολογικά αντίθετους στο φασιστικό καθεστώς Ερντογάν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Ο ρωσικός Στρατός βγάζει τα "γάντια"! Κατέρριψαν MiG-29 & Su-24- Ισοπέδωσαν τον σταθμό ραντάρ των S-300- Ουκρανοί: Καταστρέψαμε ρωσικά Τ/Θ αξίας 20 εκατ. (Βίντεο)

Ουκρανός Υπουργός Αμύνης: Βρήκαμε τον τρόπο και καταστρέφουμε τα ιρανικά drones, μεγάλη επιτυχία! Καντίροφ: Επελαύνουμε...
Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...