Βαλκάνια

Βουλγαρία: Δύτες του βουλγαρικού στρατού εξουδετέρωσαν νάρκη ανοικτά των ακτών

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο εντοπισμός της νάρκης έγινε στις 3 μετά το μεσημέρι πριν από δύο ημέρες και ειδοποιήθηκε άμεσα το Κέντρο Συντονισμού Ναυτικής Διάσωσης.

Μετά από υπολογισμούς εμπειρογνωμόνων στο Αρχηγείο Πολεμικού Ναυτικού (ταχύτητα ανέμου και θαλάσσιο ρεύμα) στις 3:30 μ.μ., το υπηρεσιακό ελικόπτερο «Panther» από την αεροπορική βάση ελικοπτέρου του πολεμικού ναυτικού «Chaika» και το πλοίο υπηρεσίας - ναρκαλιευτικό βάσης «Priboy» από τη σύνθεση του Μάχιμου Στόλου και βοηθητικών πλοίων έσπευσαν προς τη θαλάσσια περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 5:35 μ.μ., το πλήρωμα του ελικοπτέρου ανακάλυψε τη νάρκη και μετέδωσε τις συντεταγμένες στο πλοίο της συνοριακής αστυνομίας.

Στρατιωτικοί ειδικοί κατατάσσουν τη νάρκη ως άγκυρα, τύπου «Yam», τοποθετημένη σε θέση μάχης. Στις 20:50 η νάρκη καταστράφηκε με ελεγχόμενη έκρηξη από την ομάδα δυτών-πυροκροτητών.

Οι ναυτικές δυνάμεις συνεχίζουν να διατηρούν ετοιμότητα για έρευνες και ενέργειες κατά των ναρκών για τη διασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στους βουλγαρικούς θαλάσσιους χώρους, όπως σημειώνεται.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Άλλα κόλπα με το Ισραήλ με τεχνολογία C-UAS κατά των τουρκικών UCAV-Στα σκαριά σχέδιο ανάπτυξης ελληνικών πλοίων-αεροσκαφών μέσα σε αμερικανικές δυνάμεις στην Α.Μεσόγειο

Το αμερικανο- εβραίικό ινστιτούτο jinsa ζητά από την Ουάσιγκτον να σταλούν μόνιμα στην Ελλάδα αντιτορπιλικά (DDG) ενώ...