Βαλκάνια
Ενημερώθηκε στις:

Τα Σκόπια ενσωματώθηκαν πλήρως στρατιωτικά στο ΝΑΤΟ

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, παρουσία της υπουργού Άμυνας Ραντμίλα Σεκερίνσκα και του στρατηγού Συμεών Τραϊκόφσκι, δέχθηκε σήμερα τον Διοικητή της Ανώτατης Συμμαχικής Διοίκησης του ΝΑΤΟ για τον Μετασχηματισμό Στρατηγό  Φιλίπ Λαβίν [Philip Lavigne], λίγο πριν την τελετή υπογραφής της Κοινής Διακήρυξης για την Ένταξη της Δημοκρατίας των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης, όπως αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Με την υπογραφή αυτής της κοινής δήλωσης ολοκληρώνεται και επίσημα η διαδικασία στρατιωτικής ένταξης των Σκοπίων στις δομές διοίκησης και στη δομή των συμμαχικών δυνάμεων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η Βόρεια Μακεδονία έχει εργαστεί επιμελώς στις διαδικασίες που επέτρεψαν τη στρατιωτική ενσωμάτωση, κάνοντας τη χώρα περήφανη που στέκεται δίπλα-δίπλα με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ», όπως αναφέρεται.

Ο πρωθυπουργός, η υπουργός Άμυνας και ο στρατηγός Λαβίν συζήτησαν επίσης τα οφέλη από την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, όπως η συμβολή στη σταθερότητα στην περιοχή που εγγυάται τις επενδύσεις στη χώρα, αλλά και η συμβολή της Βόρειας Μακεδονίας στις αποστολές του ΝΑΤΟ.

Στη συνάντηση τονίστηκε ότι η εθιμοτυπική υπογραφή της κοινής διακήρυξης αποτελεί κοινή τιμή και υπερηφάνεια για τη δέσμευση όλων όσων συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία, σημειώνει η κυβερνητική ανακοίνωση.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ