Βαλκάνια
Ενημερώθηκε στις:

''Κεραυνοί'' Βούτσιτς κατά Ερντογάν: ''Το Κοσσυφοπέδιο δεν είναι Τουρκία, μας ανήκει''!

''Πυρ'' και ''μανία'' είναι ο Σέρβος Πρόεδρος με τον Ρ. Τ. Ερντογάν, καθώς η εμπλοκή του στο ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου, έχει φέρει αναστάτωση στο Βελιγράδι. 

Πριν από λίγους μήνες, είχαμε γράψει στο Πενταπόσταγμα, ότι «μεγαλόπνοα σχέδια ετοιμάζονται να υλοποιήσουν οι Αλβανοί, με την προτροπή της Τουρκίας και ειδικά του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, με την υλοποίηση του σχεδίου της ένωσης του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας».

Ως γνωστόν, οι Αλβανοί στο Κοσσυφοπέδιο άλλαξαν την στάση τους και από μια ειρηνική αντίσταση, κινήθηκαν προς τον ένοπλο αντάρτικο πόλεμο. 

Μάλιστα, αναφέραμε ότι Τούρκοι έμποροι όπλων, μαζί με το Υπουργείο Άμυνας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και τοπικούς μεσολαβητές στο Σεράγεβο, τις τελευταίες εβδομάδες, διαπραγματεύονται εντατικά τις λεπτομέρειες της προμήθειας μεγαλύτερων ποσοτήτων όπλων, πυρομαχικών και θανατηφόρων μέσων, που προορίζονται για τις δυνάμεις ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ερντογάν είχε δηλώσει  ότι στο πλαίσιο της επόμενης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ θα συναντηθεί με το πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και θα του ζητήσει να συντονίσουν τις ενέργειες για την αύξηση των χωρών που θα αναγνωρίσουν το Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος.   

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σχολιάζοντας την δήλωση του Ερντογάν ανέφερε ότι θα προσπαθήσει να τον μεταπείσει. «Η Τουρκία είναι υπερδύναμη, ο Ερντογάν είναι μεγάλος ηγέτης. Θα προσπαθήσω να του μιλήσω. […] Η Τουρκία μπορεί να είναι μεγάλη, αλλά και η Σερβία δεν είναι τόσο μικρή ώστε να μην μπορεί να αντισταθεί. Στην Σερβία δεν απομένει τίποτε άλλο παρά να αγωνιστεί για την χώρα και τον λαό και θα διαπιστώσετε ότι δεν είμαστε τόσο ασήμαντοι όπως πολλές φορές συνηθίζω εγώ να λέω, δεν είναι τουρκική γη το Κοσσυφοπέδιο, μην ασχολείστε Τούρκοι με το ζήτημα» επισήμανε ο Βούτσιτς.  

Ο πρόεδρος της Σερβίας υπενθύμισε ότι με την Συμφωνία της Ουάσιγκτον,  η οποία υπεγράφη στις 4 Σεπτεμβρίου του 2020, το Βελιγράδι και η Πρίστινα δεσμεύτηκαν να υπάρξει προσωρινή αναστολή (moratorium) για ένα έτος, κάθε ενέργειας υπέρ ή κατά της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας του Κοσόβου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ελληνοτουρκικά 0

Μέγα κάζο! Οι Ρώσοι “καρφώνουν” την Άγκυρα: Οι Τούρκοι δεν μπορούν να θέσουν σε λειτουργία τους πυραύλους S-400 κατά της Ελλάδος

Ρώσοι δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν ότι δεν έχουν αποσαφηνιστεί από τουρκικής πλευράς, οι πιθανοί λόγοι για την έλλειψη...