Βαλκάνια

Σερβική προειδοποίηση: Φιλότουρκοι τζιχαντιστές ετοιμάζουν θύλακες ισλαμιστών στα Βαλκάνια

Σερβικές δημοσιογραφικές πηγές, επικαλούμενες υπηρεσίας ασφαλείας της χώρας, αναφέρουν με το πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι, φιλότουρκοι τζιχαντιστές ετοιμάζουν θύλακες ισλαμιστών εξτρεμιστών στα Βαλκάνια".

Ο κίνδυνος για τις χώρες της περιοχής και την Ελλάδα είναι σαφώς ορατός εφόσον ισχύουν όλα αυτά τα δεδομένα.

Πίσω από όλα σαφώς κρύβεται η Τουρκία και ο Ερντογάν, ο οποίος μετά την Συρία, την Λιβύη, το Ναγκόρνο, πιθανόν θέλει να βάλει “φωτιά’ ταυτόχρονα σε Κριμαία και Βαλκάνια, για να επιτύχει τα άνομα σχέδια του. Ήδη μέσω της περιβόητης οργάνωσης Milli gorus,ελέγχει χιλιάδες Τούρκους που ζουν στην Ευρώπη, σε μια προσπάθεια να εκβιάσει τις κυβερνήσεις χωρών της ΕΕ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

      

Τώρα το υποχθόνιο σχέδιο της Άγκυρας αφορά την ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων και “χωρών”, όπως η Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο.  

Οι Σέρβοι ειδικοί αναφέρουν ότι η μεγαλύτερη απειλή ασφάλειας για την περιοχή μας τίθεται από τζιχαντιστές που επέστρεψαν στο Κοσσυφοπέδιο από Συρία και Ιράκ.

Οι έμπειροι πλέον Τζιχαντιστές έχουν ξεκινήσει στα Βαλκάνια την μυστική στρατολόγηση ατόμων με παρόμοια ιδεολογία, κυρίως νέων, τονίζουν σερβικές πηγές.

Πολλές μελέτες από σχετικούς διεθνείς οργανισμούς προειδοποιούν για την άνοδο του ισλαμικού εξτρεμισμού στη νότια σερβική επαρχία του Πρέσεβο, από έναν αυξανόμενο αριθμό Αλβανών που στηρίζουν αυτήν την ιδεολογία.

Για αυτό το τουρκικής εμπνεύσεως σχέδιο είναι απαραίτητος ο έλεγχος της Αλβανίας και των πληθυσμών της στα Βαλκάνια.

Υπενθυμίζουμε ότι στα τέλη Φεβρουαρίου, ένας Αλβανός στην Μιτρόβιτσα επιτέθηκε σε έναν Σέρβο νεαρό άνδρα με ένα μαχαίρι. Μετά την σύλληψη του και κατά τη διάρκεια της ανάκρισης φώναζε «Allahu Akbar», ενώ ομολόγησε ότι ανήκει σε παρακλάδι της τρομοκρατικής οργάνωσης Al Nusra στην περιοχή του Κσσόβου.

“Αυτή η ομολογία αφαιρέθηκε από την αποκαλούμενη αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου στην επίσημη έκθεσή της για το περισταικό, αλλά η πληροφορία κατάφερε να διαρρεύσει χάρη σε καλά ενημερωμένες πηγές που γνώριζαν τις λεπτομέρειες της ανάκρισης”, ανέφερε Σέρβος ειδικός.

Έρευνα από το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του Βελιγραδίου, αποδεικνύει ότι ο κίνδυνος δημιουργίας ισλαμικών θυλάκων στα Βαλκάνια δημιουργείται από άτομα που δεν έχουν πολεμήσει ποτέ στην Συρία, στρατολογούμενα από έμπειρους Τζιχαντιστές που έχουν βρεθεί στα πεδία των μαχών.

Εκτιμάται ότι το Κοσσυφοπέδιο, τα Σκόπια και η Αλβανία διαθέτουν πολλά άτομα με εμπειρία στον συριακό πόλεμο. Μεταξύ των πιο επικίνδυνων μαχητών είναι οι Fitim Ljadrovci και Lavdrim Muhaxheri, οι οποίοι σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα ισλαμικό κράτος στο Κοσσυφοπέδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο Πρέσεβο, οι Σέρβοι πολίτες κινδυνεύουν ιδιαίτερα από τον ισλαμικό ριζοσπαστισμό.Οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν αποτρέψει αρκετές προγραμματισμένες επιθέσεις που στόχευαν σε εγκαταστάσεις και πολίτες σε Gracanica και Μιτρόβιτσα στο Κοσυφοπέδιο.

Αρκετοί Ισλαμιστές συνελήφθησαν, και παραδέχτηκαν ότι τα σχέδιά τους ήταν επιθέσεις σε ορθόδοξες εκκλησίες τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.

“Έψαξα σε Google και  Wikipedia, και βρήκα πού βρίσκονται οι σερβικές εκκλησίες, για αυτό πήγα στην Αλβανία για να ετοιμάσω ισχυρά εκρηκτικά”, είχε δηλώσει ένας από τους κατηγορούμενους, με το όνομα Μπουτζάρ Μπαχράμι όταν συνελήφθη.

https://youtu.be/XqMPuP2aLPE

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και την πιθανότητα απόσχισης των Σερβοβόσνιων από την Βοσνία, την βαθιά διείσδυση των Κινέζων στην Σερβία, και τα νεο-Οθωμανικά σχέδια του Ερντογάν, τότε η βαλκανική χερσόνησο κινδυνεύει πραγματικά.

Η κατάσταση σε Ουκρανία και Μαύρη θάλασσα σαφώς και αφορά την Ελλάδα λόγω εγγύτητας, τα Βαλκάνια όμως μας “καίνε” στην κυριολεξία, αφού Τούρκοι, Αλβανοί, Ρώσοι και ΝΑΤΟ, ετοιμάζουν ο καθένας για λογαριασμό του τα δικά του σχέδια, τα οποία όμως καταλήγουν σχεδόν όλα σε πιθανή πολεμική αναμέτρηση πάνω από τα Βόρεια ελληνικά σύνορα ενώ το ακραίο ισλάμ "οργώνει" όπως φαίνεται την περιοχή.

  

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά και ατσάλι”: “Έσβησαν από τον χάρτη” αποθήκη πυρομαχικών της “Λεγεώνας των Ξένων” – Yπόστεγο με drones και αμερικανικό ραντάρ AN / TPQ-37

Επιχειρησιακή προετοιμασία από το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο σε περίπτωση επιθετικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Ψήνεται" κλιμάκωση! “Μακελειό” για Aμερικανούς από ιρανικό drone στη Συρία-Απάντηση των ΗΠΑ με σφοδρές αεροπορικές επιδρομές

Η επίθεση και η απάντηση των ΗΠΑ απειλούν να ανατρέψουν τις πρόσφατες προσπάθειες για αποκλιμάκωση των εντάσεων στην...