Βαλκάνια

Σκόπια: Ζητάνε άνοιγμα των συνόρων με την Ελλάδα για τουρισμό

«Παρότι έχει ανακοινωθεί ότι επετεύχθη συμφωνία για το άνοιγμα των συνόρων από τις 14 Μαΐου είναι ακόμα νωρίς για τουριστικές μετακινήσεις στην Ελλάδα» αναφέρει δημοσίευμα των Σκοπίων.

Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα Βαλκανικό Περισκόπιο, το ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού στο Sitel TV αναφέρει ότι: «Σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Υπουργό Υγείας των Σκοπίων, Βένκο Φιλίππε, συμφωνήσαμε να ξεκινήσουμε τις τεχνικές συνομιλίες για το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου. Ο οδικός τουρισμός είναι η ραχοκοκαλιά της τουριστικής δραστηριότητας, ειδικά στη βόρεια Ελλάδα. Εργαζόμαστε σύμφωνα με τις μεθόδους που επικεντρώνονται στις δραστηριότητες ανανέωσης του τουρισμού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός Μπουγιάρ Οσμάνι επιβεβαίωσε αυτό το Σαββατοκύριακο ότι δεν υπάρχει επίσημη απόφαση για άνοιγμα των συνόρων.

«Περιμένω ότι σίγουρα θα υπάρξουν ορισμένες προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι πολίτες για να μπορέσουν να διασχίσουν τα σύνορα. Αυτό που μιλάμε εντατικά με την ελληνική πλευρά είναι σε σχέση με τους διαδρόμους μεταφορών, δηλαδή τη διέλευση φορτηγών και τους νέους κανονισμούς για τους οδηγούς», διευκρίνισε ο Οσμάνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρωθυπουργός  Ζόραν Ζάεφ λέει ότι η Ελλάδα διατηρεί επιφυλάξεις ως μέλος της ΕΕ, σε περίπτωση που η Ένωση θεσπίσει διαφορετικούς κανόνες. Το άνοιγμα των συνόρων, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πολύ σημαντικό για εμάς λόγω των οικονομικών δραστηριοτήτων, του εμπορίου, του τουρισμού.

Ο Ζάεφ αναμένει να ταξιδέψει ελεύθερα στην Ελλάδα στα μέσα Μαΐου όπως στις περισσότερες χώρες της περιοχής, και ελπίζει ότι θα ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα και άλλες χώρες της ΕΕ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ