Γκεντ Τσακάι
Βαλκάνια

Αλβανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Γκεντ Τσακάι

Ο εξουσιοδοτημένος Υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων της Αλβανίας, Γκεντ Τσακάι, παραιτήθηκε σήμερα. Δημοσίευσε την απόφαση στον λογαριασμό του στα κοινωνικά δίκτυα, χωρίς να αναφέρει τους λόγους για την παραίτησή του.

«Έδωσα την παραίτησή μου στον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα ως αναπληρωτής Υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων. Αυτό ήταν όλο φίλοι μου, για διάφορους λόγους», έγραψε ο Τσακάι, ευχαριστώντας όλους για τη συνεργασία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έγραψε ότι έφυγε με ευγνωμοσύνη για το γεγονός ότι «είχε την ευκαιρία και την τιμή να υπηρετήσει την Αλβανία και τους υπέροχους ανθρώπους της».

Ο Τσακάι κατάγεται από το Κοσσυφοπέδιο και αντικατέστησε τον Ντιτμίρ Μπουσάτι σε αυτήν τη θέση. Λόγω της διαφωνίας του Προέδρου Ιλίρ Μέτα να υπογράψει το διάταγμα για τον υπουργό, ο πρωθυπουργός Ράμα ανέλαβε αυτή τη θέση και τον Τσακάι τον διόρισε ως εξουσιοδοτημένο υπουργό.

Ο Τσακάι, 30 ετών, προσχώρησε στην κυβέρνηση του Ράμα μαζί με την Μπέσα Σαχίνι του Κοσσυφοπεδίου, που παραιτήθηκε ως υπουργός Παιδείας, Νεότητας και Αθλητισμού τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, ο Ράμα αναμένεται να ανακοινώσει το όνομα του νέου υπουργού Εξωτερικών αργότερα σήμερα, σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατός Ξηράς 0

Θα έρθουν νύχτα, θα την κάνουμε μέρα: Δοκιμάστηκαν στη Ρόδο οι αναβαθμισμένες ρουκέτες RM70-Παρθενική εμφάνιση του μετασκευασμένου M1117 (Βίντεο)

“Πήρε Φωτιά” η Κατταβιά από την “ΚΟΛΟΣΣΟΣ” του Στρατού- Παρθενική εμφάνιση του μετασκευασμένου Τροχοφόρου...