Βαλκάνια

Τουρκικό εργοστάσιο κατασκευής "Bayraktar"στο Κοσσυφοπέδιο και στρατιωτική βάση-Μεγάλη Αλβανία το σχέδιο Ερντογάν

Τα μεγαλόπνοα σχέδια του Τούρκου προέδρου Ρ.Ν. Ερντογάν στο Κοσσυφοπέδιο παρουσιάζει ο αλβανικός τύπος που πανηγυρίζει ταυτόχρονα για την επικείμενη δημιουργία τουρκικού εργοστάσιου drone "Bayraktar", στο μόρφωμα που είχαμε μετά τον πόλεμο του 1999 με το όνομα κράτος του Κοσόβου.     

Αξιόπιστες πηγές από την τουρκική βιομηχανία, σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, αναφέρουν για ειλημμένο σχέδιο κατασκευής τουρκικών μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων Bayraktar από την Roketsan στο Κοσσυφοπέδιο.

Μάλιστα αναφέρεται ότι η τουρκική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών έχει σχεδιάσει την δημιουργία δύο περιοχών όπου θα εγκατασταθεί η τεχνολογία παραγωγής τουρκικών drone, σε Κοσσυφοπέδιο και σε ουκρανικό περιοχή κοντά στην Κριμαία.

Ο λόγος για αυτές τις δύο περιοχές αφορά ιστορικούς, παραδοσιακούς, στρατηγικούς και στρατιωτικούς λόγους των Τούρκων με Τουρκογενείς πλυθησμούς σε αυτές τις περιοχές.

Μάλιστα οι Κοσσοβάροι Αλβανοί αναφέρουν ότι οι σερβικές υπηρεσίες πληροφοριών σπατάλησαν αρκετούς μήνες σε  Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα και Μόσχα για να διακόψουν τα σχέδια αυτά.

Αφού δεν  κατάφεραν τίποτα οι Σέρβοι, τώρα φέρονται αποφασισμένοι οι ίδιοι να αγοράσουν τουρκικά drone "Bayraktar, ως αντιστάθμισμα στα σχέδια των Τούρκων για την Πρίστινα.
 
Αλβανοί ειδικοί αναφέρουν ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Κοσόβου (KSF) σε ένα εύλογο μελλοντικό θα  είναι εξοπλισμένες με τρία πράγματα που ονειρεύονται ακόμη και  μεγάλες χώρες.

1. Υποδομή για την προετοιμασία και εγκατάσταση τουρκικής στρατιωτικής βάσης.

2. Την κατοχή σύγχρονης τεχνολογίας μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων για αποστολές αναγνωριστικού  και επιθετικού χαρακτήρα.

3. Στρατιωτική ακαδημία αξιωματικών και ειδικό κέντρο του KSF για την προετοιμασία προγραμμάτων ελέγχου και χειρισμού επιθετικών και άλλων τύπων dones.

Η εταιρεία Roketsan εξέφρασε επίσης την επιθυμία να χρησιμοποιήσει και Αλβανούς φοιτητές με ανάλογες γνώσεις σε πολλά απο τα δικά της προγράμματα πυραυλικών συστημάτων.

“Στο εγγύς μέλλον, ο στρατός του Κοσσόβου (KSF) μπορεί να εξοπλιστεί με τα πυραυλικά  συστήματα Bora και Divan που θα εγγυώνται ότι τα αλβανικά εδάφη των Βαλκανίων θα αποκτήσουν  μια σιδερένια ομπρέλα που δεν θα την διαπερνά κανένα  όπλο των γειτόνων. Για αυτό και η επίσκεψη του υπουργού άμυνας του Κοσσόβου Anton Çuni στην Τουρκία ήταν  η πιο αποτελεσματική ιστορική επίσκεψη Αλβανού αξιωματούχου ποτέ", καταλήγει μεγάλη ιστοσελίδα του Κοσσόβου.

Όπως έχει αναφερθεί εδώ και χρόνια το επόμενο σχέδιο της σημερινής τουρκικής πολιτικής και στρατιωτικής ελίτ, στην πορεία αναβίωσης,( κατά κάποιο τρόπο) της πρώην Οθωμανικής αυτοκρατορίας, θα είναι η δημιουργία της αποκαλούμενης Μεγάλης Αλβανίας.

Πρόκειται για ένα σχέδιο που “κουμπώνει” με τα λόγια και τις πράξεις του Τούρκου προέδρου για επιστροφή στα “ δικά μας εδάφη” και στα Βαλκάνια.

 Για το σχέδιο αυτό, ο Ερντογάν δέχεται χρήματα από χώρες του Κόλπου και τα «επενδύει» στην περιοχή μας με σκοπό την έλεγχο και την άσκηση εξουσίας.

Εκατό και πλέον χρόνια μετά τους βαλκανικούς πολέμους είναι και πάλι επιτακτική ανάγκη να ανασυσταθεί η ορθόδοξη συμμαχία (Ελλάδα-Βουλγαρία-Σερβία) διότι τα "σύννεφα" μαζεύτηκαν ξανά στον ορίζοντα από Τουρκία μεριά και σίγουρα έρχεται "καταιγίδα».

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ