Αβντούλα Χότι
Βαλκάνια

Κορονοϊός: Θετικός στον ιό ο πρωθυπουργός του Κοσόβου

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Το νεότερο κρούσμα του κορωνοϊού από την πολιτική σκηνή πρόκειται για τον Κοσοβάρο πρωθυπουργό Αβντούλα Χότι ο οποίος ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι μολύνθηκε από τον Covid-19 και θα τεθεί σε αυτοαπομόνωση τις προσεχείς δύο εβδομάδες.

«Έκανα σήμερα τεστ για την Covid-19 και διαγνώστηκα θετικός», ενημέρωσε ο Χότι, 44 ετών, μέσω Facebook.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διευκρίνισε ότι τέθηκε ήδη σε καραντίνα για δύο εβδομάδες, κατά τη διάρκεια των οποίων θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του από το σπίτι του.

«Δεν έχω κανένα σύμπτωμα εκτός από έναν πολύ ελαφρύ βήχα», τόνισε.

Κεντροδεξιός καθηγητής οικονομίας, πεισμένος υποστηρικτής της Ευρώπης, ο Χότι έγινε πρωθυπουργός του Κοσόβου στις αρχές Ιουλίου.

Όπως και μεγάλο μέρος των υπολοίπων Βαλκανίων, το Κόσοβο, μια από τις φτωχότερες περιοχές της Ευρώπης, με πολύ εύθραυστες υποδομές υγείας, γνωρίζει σημαντική αύξηση των μολύνσεων από τον κορωνοϊό μετά τον Ιούνιο.

Η χώρα των 1,8 εκατ. κατοίκων έχει επισήμως καταγράψει 9.000 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 249 θανάτους εξαιτίας της Covid-19. Οι 13 από τους θανάτους αυτούς καταγράφηκαν μόνο την Κυριακή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Netanyahu
Μέση Ανατολή 0

Προειδοποίηση Μπίμπι σε Ερντογάν: Ισραηλινά μαχητικά διέλυσαν την αεροπορική βάση της «νέας» Συρίας 70 χλμ. από τα τουρκικά σύνορα

Ηχηρό ράπισμα του Ισραήλ στην Τουρκία. Οκτώ ισραηλινοί πύραυλοι ισοπέδωσαν στρατιωτική βάση στη Συρία, αμέσως μετά την...