Έντι Ράμα και Ερντογάν
Βαλκάνια

Στα χνάρια του Ερντογάν ο Έντι Ράμα, προσπαθεί να μοιάσει στον Πούτιν

«Είναι, ήδη, γνωστό ότι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, είναι ένας αυταρχικός ηγέτης, μικρός αδελφός του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, που προσπαθεί να μιμηθεί τον πανίσχυρο Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, γράφουν αλβανικά δημοσιεύματα, σχολιάζοντας τις προθέσεις του Αλβανού πρωθυπουργού.

Στην ψυχή του ηγέτη της "Αναγέννησης" (σύνθημα της σοσιαλιστικής παράταξης), βράζει η φαντασία του ότι μοιάζει με τον Πούτιν, αλλά για να πάρει  τα ευρώ (μοιάζει) του Ερντογάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι κατέχει μια τέλεια αυταρχική στρατηγική για να συνεχίσει στην εξουσία του μετά τον Απρίλιο του 2021(στις εκλογές).

Και τότε, αν αναλάβει την εξουσία το 2021-2025, θα αλλάξει ακόμα το Σύνταγμα ενισχύοντας τις εξουσίες του Προέδρου, επειδή ασφαλώς θα επιδιώξει και μετά το 2025 να είναι αυτός ο Πρόεδρος 2025-2030. 

Και τότε θα αλλάξει το Σύνταγμα, κάνοντας τη θητεία του προέδρου να είναι 7 χρόνια! 

Έτσι ο Έντι Ράμα δουλεύει, με οποιονδήποτε τρόπο για να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2037 !!

Ή μάλλον για να πεθάνει στην καρέκλα της εξουσίας! 

Αλλά αν η αντιπολίτευση παραμένει σιωπηλή ή αρκείται απλώς με δηλώσεις στο Facebook, φυσικά ο Έντι Ράμα θα γίνει δικτάτορας- βασιλιάς με δημοκρατικά χρώματα, όπως στις πολυκατοικίες των Τιράνων που ζωγράφισε όταν ήταν δήμαρχος.

Προφανώς θέλει να ακολουθήσει το δρόμο του Ερντογάν: πρώτα δήμαρχος, μετά πρωθυπουργός και κατόπιν πρόεδρος!

Δεν μένει τίποτε άλλο από το να βγει ο λαός στους δρόμους το Σεπτέμβριο! Και όχι όπως πέρυσι χαλαρά.

Τώρα δεν υπάρχει χρόνος για δισταγμό! Διαφορετικά θα περιμένουμε να επισημανθεί στα αλβανικά διαβατήρια «Βασίλειο του Σουρεαλισμού».

GALLERY

Έντι Ράμα
Έντι Ράμα
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ