Βαλκάνια
Ενημερώθηκε στις:

Τα «μπαλώνει» η Κοσοβάρα τραγουδίστρια: «Δεν ήθελα να προκαλέσω μίσος»

Ηδιάσημη αλβανικής καταγωγής τραγουδίστρια είχε ανεβάσει πριν από δύο μέρες μία φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η οποία παρουσίαζε την Αλβανία να φτάνει ως την Θεσπρωτία, μαζί με την λέξη «αυτόχθονες», την οποία αναφέρει για τους Αλβανούς-Κοσοβάρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τραγουδίστρια, βλέποντας τις σφοδρές και κατά κύριο λόγο αρνητικές αντιδράσεις που προκάλεσε η ανάρτησή της, έκανε διευκρινιστική ανάρτηση, λέγοντας ότι απλώς ήθελε να αναδείξει την καταγωγή της και όχι να προκαλέσει μίσος, ξεκαθαρίζοντας πως δεν δέχεται να την συνδέουν με ακροδεξιά ιδεολογία.

View this post on Instagram

❤️

A post shared by DUA LIPA (@dualipa) on


«Λυπάμαι και θυμώνω που η ανάρτησή μου παρερμηνεύτηκε σκόπιμα από ορισμένες ομάδες και άτομα που προωθούν τον εθνικιστικό αυτονομισμό, κάτι που απορρίπτω εντελώς. Κάθε φορά που δημοσιεύω κάτι για το Κοσσυφοπέδιο, η ροή στο προφίλ μου... τρελαίνεται, ακόμα κι αν πρόκειται για κάτι χαρούμενο, όπως το φαγητό ή η μουσική και αντιμετωπίζω έντονη αντίσταση στην ιδέα ενός αυθεντικού πολιτισμού του Κοσόβου.

Όλοι αξίζουμε να είμαστε περήφανοι για την καταγωγή μας. Θέλω απλώς να εκπροσωπηθεί η χώρα μου σε έναν χάρτη και να μπορώ να μιλάω με υπερηφάνεια και χαρά για τις αλβανικές ρίζες μου και τη χώρα μου.

Ενθαρρύνω όλους να αγκαλιάσουν την κληρονομιά τους και να ακούσουν και να μάθουν ο ένας από τον άλλο. Ειρήνη, αγάπη και σεβασμός σε όλους», έγραψε.

Παρόλα αυτά, η τραγουδίστρια δεν διέγραψε την προηγούμενη ανάρτησή της, η οποία έχει μισό εκατομμύριο αντιδράσεις και αμέτρητα σχόλια:

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ