αρσεναλ
Βαλκάνια
Ενημερώθηκε στις:

Τεράστια έκρηξη σε εργοστάσιο όπλων στη Βουλγαρία

 

Έκρηξη σημειώθηκε σε βουλγαρικό εργοστάσιο παραγωγής χειροβομβίδων και όπλων της εταιρείας Άρσεναλ κοντά στην πόλη Καζανλάκ, αναφέρει το BulgarianMilitary.com επικαλούμενο το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι bTV.

Έξι άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ατυχήματος στο στρατιωτικό εργοστάσιο της «Άρσεναλ». Σύμφωνα με το κανάλι bTV, ως αποτέλεσμα του συμβάντος, υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, το περιστατικό συνέβη χθες στις περίπου 11:30 τοπική ώρα. Εκπρόσωποι των βουλγαρικών μυστικών υπηρεσιών είναι στην περιοχή η οποία έχει αποκλειστεί.

Δεν δίνονται άλλες λεπτομέρειες για το συμβάν, η έρευνα για τις αιτίες του συμβάντος συνεχίζεται.

Το εργοστάσιο της Arsenal στη Βουλγαρία είναι μια στρατηγική εγκατάσταση. Είναι ένας μεγάλος παραγωγός και εξαγωγέας πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών.

Η εταιρεία παράγει πιστόλια, πολυβόλα, πολυβόλα, εκτοξευτές χειροβομβίδων, πυροβολικά και αντιαεροπορικά όπλα, χειροβομβίδες κ.λπ. Θεωρείται το παλαιότερο εργοστάσιο όπλων στη χώρα.

Σύμφωνα με το BulgarianMilitary.com στις 17 Οκτωβρίου 2018 στο ίδιο εργοστάσιο όπλων είχε συμβεί και πάλι έκρηξη. Η έκρηξη συνέβη το πρωί, λίγο μετά τις 9πμ στο εργαστήριο 120 του εργοστασίου της Άρσεναλ 3.

Κατά τη στιγμή του ατυχήματος, έξι άτομα, που εργάζονταν στο εργοστάσιο, τραυματίστηκαν, με ένα από αυτά σοβαρά  στο στήθος αλλά επέζησε.

Υπάρχουν υπόνοιες ακόμη και για δολιοφθορά πιθανόν από ξένες οργανώσεις, ισλαμικού χαρακτήρα ή από άλλες εθνοτικές ομάδες της χώρας ή μυστικές υπηρεσίες.  

Υπενθυμίζουμε ότι όπλα και πυρομαχικά από το συγκεκριμένο εργοστάσιο μεταφέρθηκαν σε Συρία και πιθανόν στην Λιβύη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ