Πλοίο
Βαλκάνια
Ενημερώθηκε στις:

Αλβανία: "Τέλος" σε όλες οι θαλάσσιες μετακινήσεις Άγιοι Σαράντα – Κέρκυρα

Η Γενική Διεύθυνση Ναυτιλίας (ΓΔΝ) ανακοίνωσε ότι από σήμερα 14 Μαρτίου, όλες οι μετακινήσεις επιβατών των θαλάσσιων γραμμών Άγιοι Σαράντα- Κέρκυρα και Κέρκυρα – Άγιοι Σαράντα θα σταματήσουν, ενώ τα φορτηγά πλοία θα συνεχίσουν να λειτουργού κανονικά.

Σύμφωνα με το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων:

«Μετά την αλλαγή της κατάστασης στην Ελλάδα, λόγω της εξάπλωσης του Covid-19, σύμφωνα με εντολή του υπουργείου Υποδομών και Ενέργειας, σας ενημερώνουμε ότι από τις 14.03.2020 όλα τα δρομολόγια των πορθμείων μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας θα ανασταλούν μέχρι νεότερης απόφασης. Δεν επιτρέπονται οι επιβάτες να ταξιδεύσουν στην Αλβανία ή αντίθετα στην Ελλάδα», αναφέρει η ΓΝΔ.


Από το μέτρο δεν επηρεάζονται οι εμπορευματικές γραμμές και τα ελληνικά εμπορικά επιτρέπονται να μεταφέρουν φορτία άνευ περιορισμών.

Ωστόσο, τα πληρώματα και οι αξιωματικοί των πλοίων θα υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους στα λιμάνια της Αλβανίας όπως αναφέρει το "Βαλκανικό Περισκόπιο".


Σημειώνεται χαρακτηριστικά:


«Η όποια παραβίαση της εντολής αυτής από τους αρμόδιους αποδέκτες θα χαρακτηρισθεί ως σοβαρή παραβίαση και θα ανακληθεί η  διεθνής άδεια μεταφοράς επιβατών».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ