Βαλκάνια

Αλβανία: Στα Τίρανα 1649 οικογένειες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους – Μένουν σε σκηνές και κοινωνικά κέντρα

Μετά το σεισμό στην Αλβανία, 1649 οικογένειες μένουν σε δομές φιλοξενίας και σκηνές.

Ο δήμαρχος Τιράνων, Εριόν Βελιάι δήλωσε ότι οι κάτοικοι των οποίων τα σπίτια έχουν κηρυχθεί ακατοίκητα εξ αιτίας του σεισμού, προστατεύονται σε σκηνές και κοινωνικά κέντρα.

«370 σκηνές είναι συνολικά διασκορπισμένες κοντά στα σπίτια των οικογενειών (δεν μετακινήθηκαν σε στρατόπεδα). Εκκενώθηκαν 1649 οικογένειες εκ των οποίων οι 1003 από κατεστραμμένα σπίτια, 488 άτομα φιλοξενούνται σε κοινωνικά κέντρα. Επίσης, ενημερώνω ότι όλα τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία έχουν ελεγχθεί», είπε ο Βελιάι.

Ο δήμαρχος των Τιράνων πρόσθεσε ότι ένα από τα επείγοντα καθήκοντα είναι να εντοπιστούν οι κατεστραμμένες μονοκατοικίες στην πόλη και στα χωριά.

«Μέχρι στιγμής έχουμε επιθεωρήσει περίπου 460 πολυκατοικίες και πάνω από 2800 μονοκατοικίες και συνεχίζουμε καθημερινά με άλλες επιθεωρήσεις. Από αυτές τις επιθεωρήσεις, προέκυψε ότι 53 πολυκατοικίες και 390 σπίτια είναι ακατάλληλα, όπως είπε.

 

πηγή: echedoros-a.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Kατάρρευση Ερντογάν: Δεν έχει λεφτά να πληρώσει τους ισλαμιστές της Συρίας - Τον προειδοποιούν με προσάρτηση της Αλεξανδρέττας

Όμηρος στα ίδια τα “βρώμικα” σχέδια του φαίνεται ότι είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν με τους τζιχαντιστές στην Βόρεια...