Βαλκάνια

Διπλωματική κρίση Σερβίας-Αλβανίας: Ο Σέρβος ΥΠΕΞ απαίτησε δημόσια συγγνώμη από τον Αλβανό ομόλογό του

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, απαιτεί μία δημόσια συγγνώμη από την Αλβανία δημόσια συγνώμη για τις δηλώσεις περί "ποινικής ιστορίας" της Σερβίας που προέβη ο υπουργός Εξωτερικών Γκεντ Τσακάι.

Σύμφωνα με τον Ντάτσιτς, ο Τσακάι κατηγόρησε τη Σερβία ότι έχει «ποινική ιστορία» και ότι οι αλλοτινοί πολιτικοί και μέλη παραστρατιωτικών ομάδων «βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της σημερινής Σερβίας», σύμφωνα με τη σερβική «Τέλεγκραφ».

«Πρόκειται για παραποίηση των γεγονότων στο Κοσσυφοπέδιο και ως εκ τούτου περιμένω συγνώμη από την κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Αλβανίας», δήλωσε ο Ντάτσιτς αναφερόμενος στις δηλώσεις του Τσακάι.

Ο επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας είπε ότι αυτές οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας δεν συμβάλουν στις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ Βελιγραδίου και Τιράνων και σύμφωνα με αυτόν είναι εντελώς αντίθετες με τις προσπάθειες των Σέρβων ηγετών να βελτιώσουν τις σχέσεις τους με την Αλβανία.

Σύμφωνα με τον Ντάτσιτς, τέτοιες δηλώσεις επηρεάζουν επίσης τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής, γράφει αλβανική gazetatema.net.

πηγή: echedoros-a.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ