Βαλκάνια

Ιταλία: Η αλβανική μαφία έχει προστασία από τα υψηλότερα επίπεδα της κυβέρνησης

Ο εισαγγελέας της αντι-μαφίας, Νίκολα Γρατέρι μίλησε για το ζήτημα των ναρκωτικών στην RAI 3 εξαπολύοντας κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Αλβανοί μαφιόζοι δρουν ανενόχλητα στον τόπο τους.

«Στην Αλβανία είναι άθικτοι. Γίνονται πλούσιοι διαπράττοντας εγκλήματα. Η αλβανική μαφία έχει υποστήριξη και προστασία από όλα τα κυβερνητικά επίπεδα, από τα χαμηλότερα ως τα υψηλότερα», είπε ο Γκρατέρι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η παρουσία της αλβανικής μαφίας είναι έντονη στην Ιταλία, όπως και στην Αλβανία, είναι ένα με το κράτος.

«Εμείς (οι Ιταλοί) δεν πρέπει να ανησυχούμε μόνο για τη μαφία μας, αλλά πρέπει να ανησυχούμε και για την αλβανική. Οι Αλβανοί έχουν εξοικειωθεί τρομερά με την παράνομη διακίνηση», είπε ο εισαγγελέας αντιμαφίας Νίκολα Γκρατέρι.

«Μόνο σε μια επιχείρηση στο Οτράντο κατασχέθηκαν εννέα τόνοι κάνναβης», είπε χαρακτηριστικά

πηγή: Βαλκανικό περισκόπιο

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Έτοιμοι για πόλεμο δηλώνουν οι Τούρκοι χάρη στο τάχα νέο "υπερόπλο της Γαλάζιας Πατρίδας"-Ποιό είναι και τι συνεπάγεται για Αιγαίο-ΝΑ Μεσόγειο;

Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η "Γαλάζια Πατρίδα" αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής,...