Βαλκάνια

«Σκάνε» εξελίξεις στα Βαλκάνια: Ετοιμάζουν απόσχιση οι Σερβοβόσνιοι - Ρωσικό «πράσινο φως» & στο «βάθος» Μ. Σερβία

Ο Πρόεδρος των Σέρβων της Βοσνίας Μίλοραντ Ντόντικ έριξε την δική του «βόμβα» σε συνεννόηση με την Μόσχα δηλώνοντας ορθά κοφτά ότι η Δημοκρατία Σρπσκα θα γίνει ανεξάρτητο κράτος, αμέσως μετά την αποδοχή του Κοσόβου στον ΟΗΕ, πυροδοτώντας εξελίξεις στα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μονομερής ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της  Δημοκρατίας Σέρπσκα θα είναι γεγονός.

Ο Ντόντικ ετοιμάζεται να πράξει αυτήν την κίνηση έχοντας διασυνδέσει την όλη υπόθεση με το Κοσσυφοπέδιο. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης με τα σερβικά μέσα ενημέρωσης, δήλωσε ότι μόλις το Κοσσυφοπέδιο γίνει μέλος των Ηνωμένων Εθνών, η Δημοκρατία Σέρπσκα θα ανακηρύξει την ανεξαρτησία της.

«Μόλις το Κοσσυφοπέδιο γίνει μέλος των Ηνωμένων Εθνών, η Δημοκρατία Σέρπσκα θα δηλώσει την ανεξαρτησία της», δήλωσε ο Ντόντικ. Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων  πρόσθεσε ότι η σερβική οντότητα  θα αποχωρήσει από το Βοσνία εντός δύο ημερών, ενώ τονίζει ότι δεν πέφτει λόγος σε κανέναν στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η σταθερότητα στα Βαλκάνια θα επαναπροσδιοριστεί μόνο αν ενωθούν οι περιοχές όπου η πλειοψηφία είναι κυρίαρχοι λαοί.

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο μας με το οποίο επιβεβαιωνόμαστε, «λάβρος» κατά της βορειοατλαντικής συμμαχίας ήταν ο ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας Μ.Ντόντικ, ο οποίος δήλωσε ορθά κοφτά ότι δεν αποδέχεται, παρά τις «πιέσεις», την είσοδο της Βοσνίας στο ΝΑΤΟ, βάζοντας κυριολεκτικά «φωτιά» στα σχέδια των ΗΠΑ για τα Δυτικά Βαλκάνια, προλέγοντας  από τότε τα σχέδια του.

«Αν στα Βαλκάνια έχει εξαπλωθεί μια κακοήθης επιρροή, τότε αυτή προέρχεται από τις δυτικές χώρες και τις υπηρεσίες πληροφοριών τους, και όχι τη Ρωσία.

Πολλά άσχημα πράγματα έχουν συμβεί εδώ σε αυτήν την περιοχή τον τελευταίο ενάμιση αιώνα και είναι συνδεδεμένα με την κακοήθη επίδραση μιας αντι-σερβικής πολιτικής, ιδιαίτερα από τους Βρετανούς, οι οποίοι έχουν ενεργά προσπαθήσει να μειώσουν την επιρροή των Σέρβων και της πλειονότητας του υπόλοιπου πληθυσμού στα Βαλκάνια.

Όλες αυτές οι κατηγορίες εναντίον της Μόσχας για την περιοχή αυτή απευθύνονται ουσιαστικά στην πίεση που ασκείται  σε  Σερβία και  Δημοκρατία της Σρπσκα με σκοπό να εισέλθουν στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων.

Ο ίδιος ο Μίλοραντ Ντόντικ είχε δηλώσει  ότι η στάση της Σερβίας όσον αφορά τη συμμετοχή στην Συμμαχία δεν θα αλλάξει:

«Οι Σέρβοι δεν θα δεχθούν την ένταξη στο ΝΑΤΟ, το οποίο φρόντισε να καταστρέψει την πατρίδα μας και την εθνική μας ιδέα. Λοιπόν, αυτό το ίδιο ΝΑΤΟ έριξε μόνο βόμβες μόλις είκοσι χρόνια πριν και τώρα θα πρέπει να είμαστε ευτυχείς και να δεχτούμε την ένταξή μας;», διερωτήθηκε ο ίδιος.

Οργισμένος συνέχισε «αυτές οι συνθήκες δεν είναι λογικές, αλλά γνωρίζω ότι αυτό το ζήτημα δεν θα εξαφανιστεί έτσι δια μαγείας.

Επαναλαμβάνω ότι η Σρπσκα (Σερβικό κομμάτι της Βοσνίας που αποτελεί ξεχωριστή οντότητα) δεν έχει κανένα λόγο να στηρίξει την πορεία προς το ΝΑΤΟ, καθώς θα χάσει την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της, αλλά και τη δυνατότητα οικοδόμησης φιλίας με άλλες χώρες.

Οι πιέσεις σίγουρα δεν θα σταματήσουν και θα γίνουν ολοένα και πιο δυνατές, αλλά είναι μάταια  όλα. Οι Βρετανοί έχουν εγκρίνει έξι εκατομμύρια λίρες για να πολεμήσουν την «κακοήθη επιρροή» της Ρωσίας, και οι Αμερικανοί, μέσω κάποιων από τα κεφάλαιά τους, κάνουν το ίδιο.

Στο Σεράγεβο, την Ποντγκόριτσα και τα Τίρανα υπάρχουν αμερικανικά κέντρα πληροφοριών, τα οποία έχει εγκαταστήσει η Δύση.

Καταχώρησαν έναν κατάλογο 300 ατόμων από τη Σερβία και την RS που φέρεται ότι διέδωσαν αυτή τη ρωσική κακοήθη επιρροή και έτσι έκαναν  στόχους  όλους αυτούς τους ανθρώπους», κατέληξε ο ίδιος.

Προοίμιο αυτών των εξελίξεων που θα αλλάξουν το ρουν των γεγονότων είναι και η ρωσο-σερβική ταινία με κύριο θέμα την δράση του ΝΑΤΟ στην Σερβία το 1999 και τις  σφαγές των Αλβανών επί των Σέρβων αμάχων.

https://youtu.be/VIoWw5VyqhM

Η ταινία με τίτλο «Βαλκανικά σύνορα» έχει συγκλονίσει σε Ρωσία και Σερβία,  μιας και  μιλά για την περίοδο της εισόδου της KFOR,  στο Κοσσυφοπέδιο, περίοδο όμως, κατά την οποία οι Αλβανοί διεξήγαγαν εθνοκάθαρση κατά των Σέρβων.

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η ταινία «υπονομεύει» την περιφερειακή ειρήνη, αλλά ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά τα πράγματα πάντα, την στιγμή που ο αλβανικός στρατός διεξάγει ασκήσεις στα σύνορα του Κοσόβου με την Σερβία προκαλώντας την τύχη του .

https://youtu.be/DkLcd6I21W4?t=5

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ