Αφρική

Δολοφονήθηκε βουλευτής στο Ναϊρόμπι - Τον εκτέλεσαν μέσα στο αυτοκίνητο του (βίντεο)

Ο βουλευτής Τσαρλς Ονγκόντο Γουέρε από την Κένυα σκοτώθηκε χθες βράδυ Τετάρτης σε ενέδρα που του έστησαν ένοπλοι σε δρόμο του Ναϊρόμπι, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Citizen TV.

«Δύο ένοπλοι ακολουθούσαν με μοτοσικλέτα το αυτοκίνητό του» και γύρω στις 7:30 μ.μ. ένας εξ αυτών κατέβηκε από το δίκυκλο και πυροβόλησε από κοντινή απόσταση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού. Ο οδηγός του βουλευτή επέζησε.

«Με βαθύ σοκ και απερίγραπτη θλίψη πληροφορήθηκα απόψε την τρομακτική είδηση για τον θάνατο από πυρά (ενόπλου) του αξιότιμου Ονγκόντο Γουέρε, βουλευτή της εκλογικής περιφέρειας Κασιπούλ, σε περιστατικό που σημειώθηκε στην οδό Ενγκόνγκ κοντά στο νεκροτομείο του Ναϊρόμπι», έγραψε ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Μόζες Γουετάνγκουλα σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

O Τσαρλς Ονγκόντο Γουέρε ήταν μέλος του αντιπολιτευόμενου κόμματος ODM με επικεφαλής τον βετεράνο πολιτικό Ράιλα Οντίνγκα, ο οποίος ηττήθηκε από τον Ουίλιαμ Ρούτο στις προεδρικές εκλογές του 2022.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η ελληνική πολεμική μηχανή θα μπορεί να απειλεί σε περίπτωση ελληνοτουρκικής κρίσης με στρατηγικά πλήγματα ακόμη και την Άγκυρα

Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι μετά την ανακοίνωση της CHEVRON; Απειλεί την Κύπρο Κεμαλικός Βουλευτής ως αποθήκη ισραηλινών...
polemos-urania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Για αυτό δεν το εγκαταλείπει ο Ζελένσκι! 10 χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν για την υπεράσπιση του Ποκρόβσκ -Δείτε την περικύκλωση σε live χάρτη

Όσο και εάν επιθυμεί το Κίεβο να διατηρήσει υπό τον έλεγχό του το Ποκρόβσκ, οι δυνάμεις των αμυνόμενων εξουθενώνονται