Αφρική
Ενημερώθηκε στις:

Πιέζουν νότια της Κρήτης! Ο Λίβυος πρωθυπουργός παρέλαβε τουρκικά UCAV AKINCI- Παίζει το παιχνίδι της Άγκυρας κατά της Ελλάδος

Με το βίντεο που κοινοποίησε ο Πρωθυπουργός της Λιβύης Αμπντουλχαμίτ Ντειμπά, επιβεβαιώθηκε για πρώτη φορά ότι το AKINCI που αναπτύχθηκε από την BAYKAR χρησιμοποιήθηκε από τη Λιβύη!

Αυτό αναφέρει τουρκική αμυντική ιστοσελίδα, για την παρουσία τουρκικών επιθετικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών  στην Λιβύη.

Πρόκειται για ένα θέμα που εδώ και μεγάλο διάστημα δεν μας είχε απασχολήσει, αλλά όπως όλα δείχνουν το καθεστώς Ερντογάν, παρότι υπήρχαν εκλογές στην χώρα, το σχέδιο εξοπλισμού της Λιβύης υλοποιούνταν κανονικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα “λιβυκά” επιθετικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα AKINCI είναι στρατηγικά όπλα λόγω των δυνατοτήτων τους, θα τα χειρίζονται σίγουρα Τούρκοι πιλότοι για το επόμενο μεγάλο  διάστημα, και θα είναι υπό τον άμεσο έλεγχο του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, που έχει τα δικά του σχέδια στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αυτού του τύπου τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη  αποτελούν σοβαρότατη απειλή για την χώρα μας, σε οποιαδήποτε σενάριο, κυρίως για την Κρήτη, αλλά ειδικά σε κάθε προσπάθεια της Αθήνας είτε επέκτασης κατά 12 μίλια της ΑΟΖ, είτε ακόμη χειρότερα, στοχοποιώντας τις εταιρείες που θα επιχειρήσουν εξορύξεις νοτίως της Κρήτης.

Ποιο είναι το πιθανότερο τουρκικό σχέδιο κατά της Ελλάδος

Στόχος του καθεστώτος Ερντογάν είναι η πρόκληση  ψυχολογικής πιέσεως στην νέα ελληνική κυβέρνηση, ενώ σε συνδυασμό με τον ελλιμενισμό τουρκικών πολεμικών πλοίων και μελλοντικά τουρκικών μαχητικών F-16 στην βάση της Αλ Βατίγια στην Λιβύη, είναι η δημιουργία μιας περιοχής A2AD (άρνησης πρόσβασης) στο θαλάσσιο κομμάτι μεταξύ των λιβυκών ακτών και της ελληνικής ΑΟΖ νοτίως της Κρήτης.

Σε κάθε περίπτωση οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, θέλουν να αποδείξουν την ικανότητα τους σχετικά με τα μη επανδρωμένα οπλισμένα εναέρια οχήματα, αφού είναι γνωστή η αεροπορική υπεροχή της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας στο Αιγαίο, και το έλλειμμα των Τούρκων σε έμπειρους πιλότους.

Πολύχρονος τουρκικός σχεδιασμός για την δημιουργία μιας  τουρκικής βάσης στην Λιβύη κατά Ελλάδος-Αιγύπτου
Προσθέτουμε επίσης, ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αναπτύξει συστήματα αεράμυνας MIM-23B Hawk στη Στρατιωτική Αεροπορική Βάση Vatiye, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο από τις δυνάμεις της Λιβυκής Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (UMH) από τις 4 Ιουλίου 2020.

Η αναβάθμιση της ναυτικής βάσης στην Μισράτα, για λογαριασμό του τουρκικού ΠΝ, είναι σε τελικό στάδιο, στο πιθανό τουρκικό σχέδιο να μετακινήσει μονάδες επιφανείας και υποβρύχια στα νότια της Ελλάδος και δίπλα στην Αίγυπτο.

Η μόνη ενδεδειγμένη λύση για την Ελλάδα, είναι η ενδυνάμωση περαιτέρω της Κρήτης και η δημιουργία ναυστάθμου, αλλά και η αύξηση σε αριθμό μαχητικών αεροσκαφών όσο και πολεμικών σκαφών για όλα τα σενάρια.

Το Akıncı Attack Unmanned Aerial Vehicle, είναι ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα με τα πιο προηγμένα χαρακτηριστικά στην Τουρκία, που αναπτύχθηκε στις εγκαταστάσεις παραγωγής και έρευνας και ανάπτυξης συστημάτων S/UAV της BAYKAR.
Χρόνος λειτουργίας: 24 ώρες
Μέγιστο υψόμετρο: 40.000 πόδια
Λειτουργικό Ύψος: 30.000 πόδια
Ταχύτητα: 130 – 195 Κόμβοι
Ωφέλιμο φορτίο: 1.350 kg (900 kg Εξωτερικό – 450 kg Εσωτερικό)
Βάρος απογείωσης: 5.500 kg
Άνοιγμα φτερών: 20 m
Ύψος: 4,1 m
Μήκος: 12,2 m
Κινητήρας: 2×450 Hp Turboprop (επιλογή 750 Hp + 240 Hp) Δίκτυο δεδομένων: LOS\SATCOM
Ραντάρ: National AESA (Air/SAR) Electronic Warfare: Electronic Support Pod
Όπλα: MAM-L, MAM-C, Cirit, L-UMTAS, UMTAS, Bozok, MK-81, MK-82, MK-83, Precision Guidance Kit (HGK), Winged Guidance Kit (KGK)-MK-82, Teber-82, πύραυλος Gökdoğan, πύραυλος Bozdoğan, SOM-A,

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...