Μπουρκίνα Φάσο
Αφρική
Ενημερώθηκε στις:

Μπουρκίνα Φάσο: Τζιχαντιστές απελευθέρωσαν 62 γυναίκες και 4 μωρά που κρατούσαν αιχμάλωτους

Στο δελτίο ειδήσεων των 20.00, η RTB έδειξε πλάνα από τις γυναίκες αυτές, που απελευθερώθηκαν και μεταφέρθηκαν στην Ουαγκαντούγκου, κάνοντας λόγο για «επιχείρηση» του στρατού, χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι γυναίκες και τα μωρά τους απήχθησαν από ενόπλους την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή στην περιοχή γύρω από την Αρμπίντα, στη βόρεια Μπουρκίνα Φάσο, όταν έφυγαν από τα χωριά τους για να ψάξουν να βρουν φαγητό – φρούτα και καρπούς στο δάσος.

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας είπαν ότι εντοπίστηκαν στη ζώνη του Τουγκούρι, σε μια γειτονική επαρχία, 200 χιλιόμετρα νοτιότερα. Μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα στην πρωτεύουσα και αναμένεται να καταθέσουν ώστε οι αρχές να μάθουν περισσότερα για τους απαγωγείς.

Ένα μεγάλο μέρος της χώρας, κυρίως η περιοχή του Σάχελ όπου βρίσκεται η Αρμπίντα, έχει αποκλειστεί εδώ και μήνες από τζιχαντιστικές ομάδες. Οι κοινότητες δύσκολα εφοδιάζονται με τρόφιμα και οι κάτοικοι αναγκάζονται να φεύγουν από τα χωριά τους για να βρουν φαγητό.
Χθες Πέμπτη η Μπουρκίνα Φάσο βυθίστηκε και πάλι στο πένθος, έπειτα από μια σειρά επιθέσεων στα βόρεια και βορειοδυτικά, όπου σκοτώθηκαν περίπου 30 άνθρωποι. Οι 15 από αυτούς ανήκαν στους Εθελοντές για την Άμυνα της Πατρίδας (VDP), μια οργάνωση που συνεργάζεται με τον εθνικό στρατό.

Από το 2015 οι επιθέσεις τζιχαντιστικών οργανώσεων που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος έχουν πολλαπλασιαστεί στην Μπουρκίνα Φάσο. Χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 2 εκατομμύρια εκτοπίστηκαν.

Ο λοχαγός Ιμπραχίμ Τραορέ, που ανέλαβε μεταβατικός πρόεδρος μετά το πραξικόπημα της 30ής Σεπτεμβρίου (το δεύτερο μέσα σε οκτώ μήνες) έχει θέσει ως στόχο του «την ανάκτηση των εδαφών που κατέχουν οι ορδές των τρομοκρατών».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...