Αφρική
Ενημερώθηκε στις:

Ο εκπρόσωπος του Χαφτάρ περιγράφει την Τουρκία ως εμπόδιο στην ενοποίηση των λιβυκών ενόπλων δυνάμεων

Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), υποστράτηγος Άχμεντ αλ Μισμάρι, δήλωσε ότι οι δυνάμεις του LNA δεν συμμετέχουν σε καμία πολιτική σύγκρουση στη χώρα και δεν υποστηρίζουν το ένα κόμμα σε βάρος του άλλου.

Ο Αλ Μισμάρι προειδοποίησε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα των Εμιράτων Al-Ittihad ότι η πολιτική κρίση στη Λιβύη επηρεάζει το έργο των ενόπλων δυνάμεων, ειδικά στη μάχη τους κατά της τρομοκρατίας.

Ο εκπρόσωπος του LNA επεσήμανε ότι το κύριο καθήκον των δυνάμεων του λιβυκού στρατού είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας της χώρας.

Επιβεβαίωσε ότι ο λιβυκός στρατός είναι ικανός να ενοποιήσει τον εθνικό του θεσμό, αλλά οι επεμβάσεις που πραγματοποιούνται από ορισμένες πολιτικές και εξτρεμιστικές οντότητες που εκπροσωπούνται από την «τρομοκρατική ομάδα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας» προσπαθούν να ματαιώσουν αυτές τις προσπάθειες να θάψουν την ιδέα ενός λιβυκού στρατού, που θα έχει εθνικό χαρακτήρα, προστατεύοντας τη σημαία του έθνους.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Ως εκ τούτου, πολλοί εκτός χώρας  εντείνουν τις προσπάθειές τους να εμποδίσουν όλες τις προσπάθειες που στοχεύουν στην ενοποίηση του λιβυκού στρατιωτικού κατεστημένου».

Οφείλουμε να θυμίσουμε ως ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ  ότι οι Τούρκοι στρατιωτικοί εκπαιδεύουν του Λίβυους στρατιωτικούς στην Τρίπολη (Δυτική Λιβύη) και δεν επιθυμούν τις δυνάμεις του Στρατάρχη Χαφτάρ.

Ο Αλ-Μισμάρι εξήγησε ότι η εξάλειψη της επιρροής των ένοπλων πολιτοφυλακών στη δυτική Λιβύη θα συνέβαλε σημαντικά στην ενοποίηση του θεσμού του εθνικού στρατού, επισημαίνοντας ότι «εάν αυτό επιτευχθεί, ο στρατιωτικός θεσμός θα είναι ο πρώτος θεσμός που θα ενοποιηθεί στο χώρα και η οργάνωση του θεσμού θα προστατεύσει τη χώρα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...