Αφρική

Γέμισαν με νεκρά ψάρια οι παραλίες της Νότιας Αφρικής

Βρετανός που έκανε βόλτα στην παραλία Muizenberg της Νότιας Αφρικής, έπεσε πάνω σε εκατοντάδες νεκρά ψάρια. Σύμφωνα με τους ειδικούς μάλιστα, το δηλητήριό τους είναι ισχυρότερο και από υδροκυάνιο.

Εκατοντάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν στην παραλία Muizenberg στο Κέηπ Τάουν της Νότιας Αφρικής και μάλιστα πρόκειται για είδη με δηλητήριο ισχυρότερο και από υδροκυάνιο.

Το συγκεκριμένο ασυνήθιστο θέαμα ανακάλυψε, σύμφωνα με τη Mirror, η Βρετανίδα από το Σέφιλντ, Τες Γκρίντλεϊ, κατά τη διάρκεια βόλτας με την οικογένειά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Βρετανίδα ενημέρωσε άμεσα τις αρχές για τα νεκρά ψάρια με τα τρομακτικά μάτια.

«Η παραλία είναι 200 μέτρα από το σπίτι μας και είχα βγει μια βόλτα με τα παιδιά μου και τον σκύλο. Δεν μπορώ να πω πόσα ακριβώς ήταν αλλά σίγουρα εκατοντάδες» τόνισε η Γκρίντλεϊ.

Οι τοπικές Αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους να μην έρθουν σε επαφή μαζί τους καθώς το δηλητήριό τους είναι ισχυρότερο και από υδροκυάνιο.

Εκπρόσωποι του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Δασών και Αλιείας της Νότιας Αφρικής ανέφεραν ότι τα ψάρια αυτά έχουν ένα δηλητήριο πιο θανατηφόρο από το υδροκυάνιο, που προκαλεί θάνατο από αναπνευστική ανεπάρκεια παραλύοντας το διάφραγμα.

«Υπάρχουν 300 με 400 νεκρά ψάρια ανά χιλιόμετρο ακτής. Αυτά τα νεκρά ψάρια έχουν την θανατηφόρα τετροδοτοξίνη και δεν πρέπει να καταναλωθούν. Συνίσταται σε όσους βγάζουν τα σκυλιά τους βόλτα, να τα κρατούν μακριά από τα νεκρά ψάρια. Αν ένας σκύλος φάει μέρος του ψαριού, πρέπει αμέσως να κάνει εμετό και να μεταφερθεί στον κτηνίατρο» ανέφερε η ανακοίνωση των Αρχών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ