Αφρική

Η μυστική αποστολή του Μπερνάρ-Ανρί Λεβί στην Ταρχούνα της Λιβύης

Η μυστική αποστολή του Μπερνάρ-Ανρί Λεβί (Bernard Henry Lévy) στην Ταρχούνα (Λιβύη) επωφελήθηκε από μια ιδιωτική στρατιωτική συνοδεία από τρεις ισραηλινή, και ουκρανική εταιρείες ασφαλείας και μια μονάδα του ομίλου… PMC Wagner!

Ακραία σύγχυση στην Ταρχούνα, μια σημαντική πόλη της Τριπολίτιδας στην οποία ο Μπερνάρντ Χένρι Λεβί είχε προσπαθήσει να φτάσει την περασμένη εβδομάδα ως μέρος μίας μυστικής και διοικούμενης αποστολής, με βαριά στρατιωτική συνοδεία (300 βαριά οπλισμένοι φρουροί, τεχνικοί οπλισμένοι με αντιαεροπορικά κανόνια, ένα ελικόπτερο και δύο drones). 

Ένοπλες πολιτοφυλακές από τη Μισράτα προσέφεραν επίσης προηγμένη προστασία στον Μπερνάρντ Χένρι Λεβί. Η τοπική αστυνομία της Ταρχούνα δεν είχε ενημερωθεί για αυτήν την επίσκεψη και ακόμη λιγότερο για το στρατιωτικό μηχανισμό και το σύστημα ασφαλείας που εφαρμόστηκε για να εξασφαλίσει την ασφάλεια μιας μυστικής αποστολής στην οποία εμπλεκόταν ένας θεατρίνος από το γαλλικό οπτικοακουστικό τοπίο.

Ένα σημάδι που δεν εξαπατά την απόλυτη έλλειψη συντακτικής ελευθερίας στη Γαλλία, κανένα γαλλικό μέσο δεν εξουσιοδοτήθηκε να διαδώσει τις παραμικρές πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα πριν από το τέλος αυτής της πολύ μυστηριώδους αποστολής.

Δεν γνωρίζει κανείς ποιος είναι πραγματικά ο Μπερνάρντ Χένρι Λέβι, ένας Γαλλο-Ισραηλινός αλγερινής καταγωγής που παρουσιάζεται στη Γαλλία ως «φιλόσοφος», «συγγραφέας» και «φιλάνθρωπος» ο οποίος έχει έναν υπέροχο τρόπο ζωής εις βάρος του Γάλλου φορολογούμενου χωρίς ποτέ να έχει εργαστεί της ζωής του.

Ωστόσο, η βαριά οπλισμένη συνοδεία και το καθεστώς VIP που της έχει παραχωρηθεί στη Λιβύη υποδηλώνουν ότι η κύρια δραστηριότητα αυτού του πολύ αμφιλεγόμενου προσώπου στη Γαλλία είναι η κατασκοπεία και η ανατροπή κατά παραγγελίας και συνεπώς με υπεργολαβία από τρίτες δυνάμεις.

Ωστόσο, αυτή η αποστολή δεν πέρασε απαρατήρητη στη Λιβύη, όπου οι τουρκικές και αλγερινές υπηρεσίες πληροφοριών παρακολούθησαν την επιστροφή αυτού του «πράκτορα» στη Τριπολίτιδα όπου διαθέτει ρελέ μέσα στις εβραϊκές κοινότητες και τους Κουλουγλίδες (απόγονοι των Οθωμανών από την πατρική γραμμή) της Ελεύθερης Δημοκρατίας της Μισράτα, σύμμαχος της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας του Fayaz el-Seraj, ο ίδιος γεωργιανής καταγωγής, και του υπουργού Εξωτερικών του Fawzi Bachaga, αλβανικής και Κιρκασιανής καταγωγής.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ